V sobotu pět minut před půlnocí policie spatřila na křižovatce motorkáře, kterého chtěli vyzvat k běžné silniční kontrole. Ovšem jakmile policisté rozblikali majáky na služebním voze, řidič motocyklu neslezl ze svého vozu, nýbrž zabral za plyn a rozhodl se z místa pláchnout.

Hlídka však neotálela a dala se do pronásledování. „Jak je zřejmé ze záběrů palubní kamery policejního vozu, jel prchající řidič opravdu hlava nehlava. Minimálně čtyři křižovatky projel na červenou v rychlosti notně přesahující mnohdy až sto padesát kilometrů v hodině, kdy je zřejmé, že před těmito křižovatkami ani nepřibrzdil,“ popisoval sobotní honičku v Karlíně mluvčí policie Tomáš Hulan.

Nakonec se jej podařilo dostihnout v ulici U Velké skály. Motorkář totiž nezvládl průjezd zatáčkou a havaroval. Co ale bylo důvodem jeho zběsilé jízdy? Bylo jich hned několik. Ještě před dýcháním u něj policisté objevili tři plastové sáčky, které obsahovaly větší množství bílých a modrých tablet extáze a přes osm gramů pervitinu.

Druhým důvodem, pro který se snažil řidič ujet, byl jeho stav. Střízlivý totiž na motocykl nesedal. V řidičově dechu bylo téměř 0,3 promile alkoholu a test na drogy avizoval, že požil kokain a pervitin. 

Ale to nebylo vše. „Do třetice německy hovořící muž předložil na místo svého řidičského průkazu doklad úplně někoho jiného, což přímo na místě neuměl nijak vysvětlit,“ sdělil Hulan. Řidiči nyní v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody po dobu pěti let. 

Video
Video se připravuje ...

Ujíždějící motorkář Policie České republiky