Když si dnes pětadvacetiletá studentka Talitha Girnus z Německa před třemi lety afrického trpasličího ježka pořizovala, ani ve snu ji nenapadlo, že bude mít doma doslova celebritu. Chtěla mít jen mazlíčka, se kterým by se necítila tak sama.

"Když jsem si pro něj zajela k chovateli a vybrala si ho ze všech těch malých ježečků, kteří byli na prodej, okamžitě jsem se do něj zamilovala. Pokee mě nikdy nezklamal. A vždycky mě dokázal rozesmát, dokonce i v těch nejhorších dnech," svěřila se Talitha na svých webových stránkách.

Brzy poté, co se u ní Mr. Pokee, jak mazlíčka pojmenovala, zabydlel, začala ho fotit a jeho snímky zveřejňovat na Facebooku a Instagramu. Chtěla totiž, aby nepřinášel radost jen jí samotné. Myslela ale, že ježečka bude sledovat jen rodina a přátelé. Z jejich nadšených reakcí si však brzy uvědomila, že má Pokee hvězdný potenciál.

Nyní má roztomilý ježek účet nejen na Instagramu, kde se může pochlubit neuvěřitelným číslem sedm set tisíc followerů, ale i na dalších sociálních sítích. Každá jeho fotka má v průměru šedesát tisíc liků, takže mu může závidět i nejedna hvězda show byznysu. A má také své vlastní webové stránky.

Fotogalerie
57 fotografií

Se svojí paničkou už procestoval většinu evropských zemí. Podíval se do Rakouska, Itálie, Norska, užíval si i pod Eiffelovou věží. Dobrodruh se z něj stal v době, kdy byl nucený s Talithou odjet na studia do ciziny.

"Rozhodla jsem se na jeden semestr odjet na školu do zahraničí. V tom okamžiku byl Pokee již velmi krotký a na mě zvyklý, ale před cizími lidmi se styděl. Nemohla jsem ho nechat pět měsíců samotného u mé rodiny nebo u přítele," svěřila se.

Protože ale Talitha ráda cestuje a poznává nová místa, brala ho na všechny výlety s sebou. Začala ho tak fotit nejen doma, ale i v přírodě. Aby ale její milovaný mazlíček nenastydl, pořídila mu teplé ponožtičky a kulicha. A také sluneční brýle.

"Mezi všemi těmi vážnými věcmi, které se v dnešní době dějí, chci dát lidem důvod zamilovat se  i když jen na chvilku," říká Girnus, která chce prostřednictvím Pokeeho šířit radost a štěstí do celého světa. Podle nás je ale důvodem i to, že každá zveřejněná fotka vydělá v přepočtu v průměru téměř devadesát tisíc korun.