K odhalení novinky dojde 11. října 2018 na Pražském hradě. Pozvánka mluví pouze o Honoru 8X, jeho Max verze se 7,1palcovým displejem už je opravdu obří a s uvedením v Česku proto příliš nepočítáme. Ani samotný Honor 8X není žádný drobeček – širokoúhlý Full HD+ displej s výřezem narostl na úhlopříčku 6,5 palce. Záda zařízení jsou skleněná a obsahují ozdobný boční pruh. Čtečka otisků leží na tradičním místě ve svislé ose.

 

Video
Video se připravuje ...

Honor 8X - smartphone střední třídy (produktové video CN) MobilMania.cz

Telefon bude pohánět nový procesor Kirin 710, který je určen pro zařízení střední třídy. V Česku se nejspíš dočkáme uvedení paměťové varianty 4 + 64 GB, ačkoli v Číně existuje i 6 + 128 GB. Duální zadní fotoaparát má rozlišení 20 + 2 Mpx a světelnost na hlavní čočce f1.8. Přední kamera má 16 Mpx a f2.0. V zařízení je uložena baterie s kapacitou 3 750 mAh, nechybí 3,5mm jack a bohužel zastaralý microUSB konektor. Novinka poběží na Androidu 8.1 Oreo s nadstavbou EMUI 8.2.

TIP: Honor už má taky svého automobilového partnera. Dal se dohromady s Audi

V portfoliích Huawei–Honor jde o už několikáté zařízení velmi podobných parametrů. Rozdíly jsou většinou jen v drobnostech, v materiálu a designu zadní části. Honor 8X by měl být z logiky věci levnější než stájový Honor Play, takže jeho cena by se měla pohybovat okolo 6 tisíc korun. Přesného potvrzení parametrů i ceny se dočkáme přesně za měsíc na pražské premiéře.