Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Nejméně sedm mrtvých na hudebním festivalu. Podle policie se předávkovali

Trip to the Moon festival
 (Autor: Facebook)
Autor: ČTK, yks - 
17. září 2018
11:15

Sedm lidí zemřelo patrně na předávkování drogami během festivalu elektronické hudby Trip to the Moon (Výlet na Měsíc), který se v noci na dnešek konal v Hanoji. Pět dalších osob zůstává v kómatu, informovala dnes agentura AP s odvoláním na místní policii.

Hudební festival se konal ve vodním parku nedaleko centra Hanoje a přišly na něj tisíce lidí. Všechny oběti měly pozitivní test na drogy, ale úřady zatím nezjistily, o jaké narkotikum či narkotika šlo.

Facebookové video zachycuje kolaps jednoho z účastníků festivalu.

Podle zpravodajského serveru Vietnam Insider bylo prvních 8 postižených návštěvníků populárního festivalu odvezeno na pohotovost do 7 kilometrů vzdálené nemocnice ve 22:30 místního času. Jeden z nich zemřel ještě těsně před tím, než mohl být přijat do péče. Další tři zemřeli v pondělí ráno. Dosud není jasné kolik lidí celkem je v ohrožení života. Podle místních policistů jde ale o velmi závažnou situaci. 

Ve Vietnamu je podle vládních údajů asi 220.000 lidí závislých na drogách a každý rok policie zaznamená zhruba 1600 případů předávkování. Nejběžnějšími drogami jsou metamfetamin a heroin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání