Dyzajn market s každým trhem přichází s novinkami. V létě se například po mole prošly známé herečky společně s ženami všech tvarů a věků, aby inspirovaly návštěvníky, jak se v létě obléknout. Podzimní přehlídka se ale nesla úplně v jiném duchu. Nejenomže na parket přicházeli čtyřnozí modelové, ale daleko více, než o doplňky, šlo o představení těch, kteří si zaslouží šanci na milující domov.

Po mole se totiž procházeli pejsci, kteří tráví dlouhé roky v útulcích, a jelikož už to nejsou štěňata, potenciální majitele nelákají. Pořadatelka akce Katarina Králová však v jejich stáří naopak vidí velké plusy. 

Podívejte se na tuto nevšední módní přehlídku:

Video
Video se připravuje ...

Psí módní přehlídka na Dyzajn marketu Eva Fornálová

Výhody staršího pejska

„Například pejsek senior má už pevně danou povahu. O to snadnější je vybrat si pejska, který je vám šitý na míru. Vyberete si tak buďto klidného pejska, který prospinká většinu dne doma, nebo naopak aktivního. To, že je pejskovi osm až deset let, neznamená, že se nehne z místa,“ vyvracela mýty o starších útulkáčích iniciátorka akce Katarina, která spojila svou značku charitativní psí módy Funky Dog s promyšlenou udávací přehlídkou.

Jsou velmi vděční za nové podněty. A pokud si nejste úplně jistí, jak s tím pejskem budete v životě fungovat, ale vezmete si staršího pesjka, tak mu dodáte několik krásných měsíců nebo pár let, ale nemusíte se pak jednoho dne stresovat, že najednou máte děti a moc práce a je toho až nad hlavu,“ pronesla Katarina před zahájením samotné show.

Na Dyzajn marketu proběhla módní přehlídka v neobvyklém duchu. V rámci ní se po mole promenádovali pejsci, kteří doufají v nový domov.
Autor: Eva Fornálová

Boj o rodinu!

Na molo pak vystoupalo tucet modelů, kteří byli řádné představeni, jako když se po mole promenádují vnadné dámy, které soutěží o titul miss. Tady se ale bojovalo o víc, o zázemí a získání nejlepšího přítele. Na sobě přitom čtyřnozí modelové předvedli desetileté kožichy, na nichž měli důležité doplňky. Na krku jim svítili (nejen) ananasoví motýlci, obojky i vodítka - tohle ovoce se totiž stává novým světovým hitem.

Pokud vás některý z pejsků oslovil, nebo byste rádi našli jiného vhodného parťáka do života, vydejte se na Dyzajn market. Naproti kopulovitému stanu objevíte zázemí Funky Dog, kde budou další čekající chlupáči, a to až do nedělního večera. Více informací objevíte TADY.

Fotogalerie
31 fotografií