Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pracovník Amazonu podpálil skladiště. Šéf ho prý znevážil

Pro Amazon pracoval asi 3 měsíce.
Pro Amazon pracoval asi 3 měsíce.  (Autor: Staffordshire police)
Autor: ital - 
16. září 2018
19:09

Aris Ali (22) loni založil požár ve skladišti v Rugeley v hrabství Staffordshire, protože ho prý jeho šéf znevážil poté, co jej požádal o volno z osobních důvodů. Podpálil zmuchlaný papír a odešel pryč. Požár způsobil škodu v přepočtu 231 136 000 Kč. 

Dne 4. listopadu 2017 se rozezněl požární poplach v budově o rozloze asi tří fotbalových hřišť. Zaměstnanci se zprvu snažili oheň uhasit, avšak po pěti minutách raději zahájili evakuaci a na místo byli povoláni hasiči.

Podle prohlášení svědků se požár rychle rozšiřoval a plameny sahaly od země až ke stropu. Carl Mason, vyšetřovatel požárních a záchranných složek Staffordshire, sdělil, že požár byl založen úmyslně a toxický kouř, jenž zahalil budovu, vystavil nebezpečí velké množství lidí.

Po ověření seznamu zaměstnanců se zjistilo, že Adris Ali byl přítomen v místě vzniku požáru právě v době, kdy k němu došlo.

Prokurátor Darron Whitehead řekl, že Ali byl nespokojený s přístupem svého šéfa, který jej údajně znevážil, a proto založil požár. „Chtěl si prý vzít volno kvůli rodinným problémům, ale vedoucí se k němu prý choval hrubě.“

Nespokojený zaměstnanec založil rozsáhlý požár, který způsobil škodu za více než 230 milionů korun. Shořelo mnoho zásob, ale naštěstí všichni zaměstnanci vyvázli bez újmy na zdraví.

Soudce, Michael Chambers, řekl odsouzenému: „Vystavil jste mnoho lidí riziku a způsobil obrovskou škodu. Oheň takové rozsahu představuje skutečné nebezpečí.“

Ali byl za svůj čin odsouzen ke čtyřem letům vězení. Detektiv Andrew Shorthouse hovoří o štěstí, že Aliho počin nevyústil v mnohem vážnější katastrofu.

PPP150W ( 16. září 2018 20:24 )

Rodilý Angličan....Takhle tito lidé řeší banální problémy. Doufám, že si Babiš dostojí slova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání