Barevná lávka spojuje okolí stanice metra a Gymnázium Jaroslava Heyrovského. Ve všední dny se v její blízkosti vyskytuje 700 studentů. Nyní jim hrozí, že by se mohli ošklivě zranit. Spodek mostku je totiž zrezivělý a kovové plechy drží jen zázrakem. Radnice proto podala v červnu podnět k rychlému řešení, ale zatím se nic nestalo.

Bez odpovědi

Podle mluvčí Evy Libigerové z Prahy 13 městská část oslovila nejprve pražskou Technickou správu komunikací, která potvrdila, že lávka je ve velmi špatném stavu a situace by se měla rychle řešit. „Napsali jsme na začátku června dopis náměstkovi pro dopravu Petru Dolínkovi (ČSSD), ale nedostali jsme odpověď. Proto jsme v srpnu a září oslovili magistrát. Ten doposud taky neodpověděl,“ tvrdí mluvčí Libigerová.

Lávka spadá do vlastnictví magistrátu hlavního města. Podle jeho mluvčího Tadeáše Provazníka se úředníci lávkou zabývali již v červenci. „Po obdržení podnětu k nápravě bylo již v červenci dohodnuto s Technickou správou komunikací, že zajistí její opravu, k čemuž jim poskytneme také finance,“ řekl pro Blesk.cz Provazník.

Video
Video se připravuje ...

Nebezpečná lávka v Praze 13 se bude opravovat, zatím není jasno kdy. Jiří Marek

Technická správa komunikací hlavního města zatím odmítá plánovanou opravu komentovat. „V současnosti koordinujeme opravu s TSK. Termíny opravy upřesníme co nejdříve,“ prozradil Provazník. Prostor kolem nejzničenějších úseků je pro tuto chvíli obehnaný páskou městské policie a je do nich zakázaný vstup.

Praha má se stavem mostů a lávek dlouhodobě problémy. Loni v prosinci se zřítila lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou a na několik týdnů byl uzavřen Libeňský most, který bylo nutné podepřít. Opravu potřebují rovněž Hlávkův a Palackého most a chystá se rekonstrukce Barrandovského mostu. Kvůli špatnému stavu bylo nutné v dubnu zpevnit také lávku přes Berounku v Radotíně.

Fotogalerie
13 fotografií