Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Honička na ranveji: Na přistávací dráhu letiště v Lyonu vjel muž, policie mu byla v patách

Honička na ranveji v Lyonu.
Honička na ranveji v Lyonu.  (Autor: Reprofoto youtube.com)
Autor: ČTK - 
10. září 2018
19:29

Francouzská policie  zadržela muže, který se svým vozem prorazil dvoje prosklené dveře a vjel na ranvej mezinárodního letiště v Lyonu. Při incidentu byl lehce zraněn dělník pracující na letišti. 

Motiv činu jednatřicetiletého muže, jehož v té době pronásledovala policie kvůli jízdě v protisměru, není znám. Údajně však měl říct, že je vyslanec Alláha. Provoz letiště byl na několik hodin přerušen, zrušeno bylo asi 50 letů.

Zadržený muž nejprve jel po silnici nedaleko letiště vysokou rychlostí v protisměru a odmítal zastavit, proto ho policie začala i za pomoci vrtulníku pronásledovat. Muž poté prorazil zábranu u menšího lyonského letiště Bron a následně zamířil k většímu mezinárodnímu Saint-Exupéryho letišti.

Vůz, podle prokuratury ukradený mercedes s lucemburskou poznávací značkou, pak prorazil dvojici skleněných dveří na terminálu 1 a vjel na přistávací dráhu. Tam se jej policii podařilo dostihnout. Pronásledovaný muž se pokusil z vozu utéci, byl ale zadržen.Na místě zasahovala dvacítka vozů police, četnictva a celní správy a helikoptéra.

Incident trval asi dvě hodiny. Podle mluvčí místní prefektury Christelle Monteagudové není motiv mužova chování zatím znám a v této fázi vyšetřování nelze ani nic vyloučit. Agentura AFP citovala zdroje blízké vyšetřování, podle nichž policie muže neevidovala jako radikála, zadržený měl ale psychické potíže.

loriandersz ( 12. září 2018 13:43 )

Turisté se obecně velmi zřídka chovají kulturně v zahraničních městech a zemích. Nyní mnoho společností, které mohou poslat turisty, mnoho zde udělalo: https://www.logaster.com/cs/

PPP150W ( 10. září 2018 20:08 )

jak jinak. Měl psychické potíže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání