Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Láďa (36) prosil po mrtvici o byt pro invalidu. „Běžte na ubytovnu,“ řekla mu úřednice

Autor: Helena Lacinová - 
17. září 2018
05:02

Dvě podpásovky uštědřil osud Ladislavu Nisterovi (36). Loni ho postihla mozková příhoda a skoro rok byl ležící pacient. Když chtěl od Jirkova pro invalidu vhodnější byt, narazil. Úřednice mu nabídla ubytovnu nebo 5. patro bez výtahu! Blesk ale muži pomohl.

Ladislav bydlí s otcem (57), který o něj pečuje, v pronajatém 1+1. Požádal o městský byt, aby táta mohl upravit pro jeho potřeby alespoň koupelnu. „Už ho skoro neunesu a v tomhle bytě je problematické pro Láďu koupání,“ zdůvodnil Ladislav st. Žádost o byt prý syn podal již v roce 2015, kdy ještě netušil, co se mu přihodí, ale neobnovoval ji, což byla podle městské majetkové společnosti chyba. A nyní narazil.

Bez výtahu

„V pondělí nám úřednice řekla, abychom šli na ubytovnu, že byt nemá,“ shodli se oba Nisterové. Předtím prý špatně chodícímu Ladislavovi nabídla byt v 5. patře v novostavbě bez výtahu nebo garsonku, kam by se sotva vešla polohovací postel a koupelnový prostor by byl ještě menší. Žadatelů máme moc, bytů málo, slyšeli. „Čekal bych, když je kluk v takové situaci, že město pomůže,“ mínil Ladislav starší.

Do nového

Situace se pro Nisterovy zlepšila, až když se o kauzu začal zajímat Blesk. „Nabídli jsme žadateli garsoniéru v přízemí, s čímž souhlasil, a už jsme domluveni i na prohlídku,“ dodává Marcela Vohnoutová, pověřená vedením společnosti Městská majetková Jirkov.

VIDEO: Učitelku Věru mrtvice postihla ve 23 letech. Jak se jí teď žije?