Americký herec Burt Reynolds, který 11. února oslavil osmdesáté druhé narozeniny, patřil v 70. letech 20. století k nejžádanějším filmovým drsňákům Hollywoodu. Reynolds tehdy v mnoha akčních filmech i komediích využíval své kaskadérské zkušenosti a fyzickou kondici.

Reynoldse už několik let sužovaly vážné zdravotní potíže, kvůli kterým skončil nejednou v nemocnici. Ve čtvrtek infarktu, který ho ve floridské nemocnici postihl, bohužel podlehl. Zemřel obklopen svou rodinou a nejbližšími, jak řekl médiím jeho agent.

Reynolds se měl naposledy objevit ve filmu Quentina Tarantina Once upon a time in Hollywood po boku Leonarda DiCapria, Brada Pitta a Margot Robbie. Film, který se má točit kolem vražd rodiny Charlese Mansona, bude uveden do kin v létě 2019. Bohužel ho před samotným natáčením zradilo zdraví.

Na hollywoodské výsluní se Reynolds dostal i v roce 1997 díky kritiky ceněnému filmu Hříšné noci. Za roli porno režiséra Jacka Hornera, kterou v tomto snímku ztvárnil, si odnesl Zlatý globus a nominaci na Oscara za vedlejší mužskou roli.

Reynolds zazářil ve snímcích jako Vysvobození, Nejtěžší yard nebo Polda a bandita. Jeho filmy lákaly davy fanoušků a on sám se stal sexuálním idolem Ameriky. Dokonce mu prý byla nabídnuta i role tajného agenta 007 Jamese Bonda, kterou ale odmítl z obavy, že by jako Američan nedokázal britského špiona přesvědčivě zahrát.

V 80. letech však Reynoldsova popularita zaznamenala prudký propad. Podepsala se na tom jednak fáma, že herec trpí nemocí AIDS, ale také skutečnost, že Reynolds byl závislý na lécích proti bolesti, které začal užívat poté, co při natáčení akční komedie V žáru velkoměsta utrpěl zlomeninu čelisti.

Fotogalerie
10 fotografií