Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odtajněný deník známé moderátorky, která podlehla rakovině: Láska, rady, vůně

Autor: ital - 
6. září 2018
16:35

Oblíbená televizní moderátorka BBC Rachael Bland (†40) v úterý ráno zemřela na rakovinu prsu. Poslední týdny věnovala psaním pamětí pro synka Freddieho. Doufala, že mu pomohou zapamatovat si, jak moc jej milovala.

V posledním článku na svém blogu před týdnem napsala: „Když jste v mé situaci – vědomě se blížíte ke konci svého života se svým manželem, kterého zbožňujete z celého srdce, a se svým tříletým synkem, jehož milujete tak moc, že když se na něho díváte příliš dlouho, může vám puknout srdce – potřebujete dvě hlavní věci, abyste vše překonali. Naději a odepření. A jako matka musím vynaložit k odepření ohromné úsilí.“

Rachael přiznala, že kdyby se měla nechat strhnout svými pocity, že svého synka opustí, nikdy by si neužila poslední chvíle života. „Proto jsem své pocity zahnala a s vděčností přijímala každé objetí a pohlazení svého synka, každý jeho projev lásky a snažila se, aby neviděl, jak mám zlomené srdce.“

Poslední chvíle života trávila Rachael sepisováním memoárů pro Freddieho tak rychle, jak jí to jen zdraví dovolilo. Zanechávala mu v nich rady, věci, co se jí líbí a nelíbí, a především, aby si nevšímal, když někdo bude mluvit špatně o jejím oblíbeném filmu, The Sound of Music (česky: Za zvuků hudby).

Napsala i některé vzkazy pro svého muže. V nich mu kupříkladu radí, aby nestříhal Freddieho příliš nakrátko, pokud to on sám nebude chtít. Nebo aby si Freddie v budoucnu sám zvolil, na jakou vysokou školu chce nastoupit.

Mimo jiné zanechala pro Freddieho ručně psané poznámky, aby si zapamatoval její rukopis, nebo parfém, který jí sám vybral. Rovněž se rozhodla připravit mu dárky, které si bude rozbalovat každý rok až do svých 21 let.

„Především chci, aby si mě zapamatoval určitým způsobem,“ napsala Rachael. „Doufám, že moje knížka a všechny dárky v něm zanechají otisk mé lásky. Že si bude jistý, jak moc jsem jej milovala.“

Bohužel Rachael už se svým synkem neoslaví ani jeho třetí narozeniny, které bude mít 16. září. V následujících letech však bude Freddie číst vzpomínky své maminky, cítit její parfém a zcela jistě uvidí její oblíbený film The Sound of Music.

Zobrazit celou diskusi