Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vrtulník smrti pilotoval bohatý kamarád Kajínka! Růžovou limuzínou vjel na Karlův most

Autor: msj, kon - 
6. září 2018
05:00

Ve středu odpoledne došlo na plzeňských Borských loukách k tragické nehodě. Vrtulník tam propadl střechou malé výrobní haly. Při nehodě zemřeli čtyři lidé. Pilotem vrtulníku byl podle informací Blesku Bohumil D. (†32), dlouholetý movitý kamarád Jiřího Kajínka. V roce 2015 se "proslavil" v růžové limuzíně, se kterou vjel na Karlův most. 

Při středeční tragédii přišli o život čtyři lidé, pilot a tři cizinci, podle webu Tn.cz šlo o Thajce, mezi nimiž byla i jedna žena. Jak zachytil svědek na videu, vrtulník chaoticky manévroval v nízké výšce a podle očitých svědků se nad budovou „zastavil“ a následně během vteřin propadl střechou malé výrobní haly. Na místo během několika minut dorazily záchranné sbory. Čtyřčlenné posádce však již nebylo bohužel pomoci. 

Pilotem vrtulníku měl být podle našich informací majitel aviatické firmy Bohumil D. S tím se důvěrně znal omilostněný vrah Jiří Kajínek.  Ten letěl vrtulníkem několikrát s Bohumilem D. na střelnici, na konci dubna si spolu zaletěli například do Klatov. „Nemám zbrojní průkaz, ale když ho má kamarád, tak si můžu pod jeho dohledem zastřílet na střelnici. Takže už jsem to několikrát využil,“ řekl Blesku letos v květnu Kajínek.

Právě Bohumil byl první, kdo Kajínkovi dopřál jeho první let v životě. Kajínek před tím seděl 23 let v kriminále a dříve jako mladík vrtulníkem nikdy neletěl. „Byl jsem z toho letu hodně nadšený,“ povídal tehdy Blesku.

Teď jsem se to dozvěděl. Je to hodně smutný, je mi to moc líto. Vůbec ale nevím, co se tam stalo,“řekl Blesku Kajínek. „Poznal jsem ho jako strašně schopného člověka. Byl to velký optimista, moc příjemný člověk. Byl hodně velkorysý a hodně pracovitý a uměl si užívat života. Opravdu schopný člověk,“ řekl o svém kamarádovi Kajínek.

Bohumil D. se měl krátce před nehodou vrtulníku prohánět po Plzni ve svém nově zakoupeném vozu. Jeho extravagantní chování může jen potvrdit skutečnost, že vlastnil také růžovou limuzínu, v níž se na své narozeniny v roce 2015 prohnal po Karlově mostě.

Tehdy slavil s partou boháčů,  kterou nenapadlo nic jiného než tento "grandiózní kousek".  Jen co najeli na památku ze 14. století, byla jim v patách policie. Za volantem ho však nepřistihla a Bohumil všechna obvinění odmítl. Na místo se během několika minut tehdy dostavil i jeho právník. 

Celá záležitost skončila jako přestupek, ale muži hrozila pokuta až 50 tisíc korun a zákaz řízení. 

 

ivoadIIer ( 7. září 2018 08:02 )

Těžká ztráta. Slušný člověk se pozná podle toho, že umí využít příležitost a bleskově zbohatne. Jako třeba soudruh Babiš. Proto je třeba tolerovat milionové zlodějiny, protože v nich figurují tito slušní lidé, a tvrdě postihovat delikty v tisícikorunách, které páchá lůza, exekuce na ně a kriminál. Čest práci!

pjotri ( 6. září 2018 20:38 )

Firma je v rejstriku zapsana presne 6 let (od 4.9.2012) a je otazkou,kde vzal 25 letej floutek 30mega na podil ve firme,kontakty do sveta,prachy na budovu,vybavu atd.To by musel byt nekolikanasobne schopnejsi a pracovitejsi,nez Bill Gates.Blbost.

pjotri ( 6. září 2018 20:35 )

Firma je v rejstriku zapsana presne 6 let (od 4.9.2012) a je otazkou,kde vzal 25 letej floutek 30mega na podil ve firme,kontakty do sveta,prachy na budovu,vybavu atd.To by musel byt nekolikanasobne schopnejsi a pracovitejsi,nez Bill Gates.Blbost.

pjotri ( 6. září 2018 20:24 )

Viset s vrtulnikem nad budovou je obtizne.Problem nastane,kdyz neni rovina rotoru presne nad strechou,ale "precuhuje".Potom se vzduch neopira o strechu, ale pada podel steny dolu, vrtulnik ztraci na jedne strane vztlak, nakloni se a bum..

pjotri ( 6. září 2018 20:20 )

kus zadni vrtule jim hlavy napichl, jak saslik..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání