Staroměstské náměstí oslaví sto let výročí Československa ve velkém stylu. Akce láká na poznávání naší minulosti i koncerty. Na pódiu zahrají například Spirituál kvintet, Unique Quartet, Kamil Střihavka a Leaders, Vladimír Mišík & Etc., Žlutý pes nebo slovenská Limbora, Fats Jazz Band a Družina.

Ukázka tradic a kultury

Cílem festivalu je představit tradice, kulturu, řemesla, gastronomii a další oblasti života v České a Slovenské republice. „Program na pódiu a kolem něj připravujeme tak, aby se nenudili děti ani dospělí, Češi, Slováci či cizinci,“ vysvětluje ředitel festivalu Jiří Král širokou plejádu zábavy.

Stoleté výročí republiky a návštěvníky pozdraví osobnosti, které ztělesňují starší i nedávnou historii Československa – vojenští veteráni, Sokolové, vyznamenaní hrdinové, úspěšní vědci, umělci nebo sportovci.

K vidění tady pak budou řemesla, která už v ulicích Prahy nepotkáte. „Lidé tady uvidí při práci například kováře, tkalce, rytce, výrobce keramiky, panenek ze šustí, dřevěných nástrojů, plstěných klobouků, brašnáře či dráteníka. Čeká je procházka zajímavými místy Česka i Slovenska, které budou prezentovat kraje či centrály cestovního ruchu obou republik,“ říká ředitel festivalu.

Pražané tak zjistí i třeba to, co vařili naši předci za druhé světové války, vyzkoušejí si, jak pečetit dokumenty, pobaví se při chemických pokusech. Více se o celém programu dočtete tady.

Kdy? v sobotu 8. září od 10:30 do 22:00 a v neděli 9. září od 10:30 do 18:00
Kde? Staroměstské náměstí
Vstupné? žádné