Už potřiadvacáté vyrazí do ulic české metropole světoví atleti, aby změřili své síly během výše zmiňovaného závodu, který se částečně koná za tmy. V sobotu 8. září nejprve ženy vyběhnou od 18:00 na pětikilometrovou trasu, v 19:30 je pak naplánovaný hlavní závod, který tradičně končí po západu slunce.

Akce s sebou přináší dopravní omezení, některá z nich vstoupí v platnost už den předem, tedy v pátek 7. září. V tomto případě jde hlavně o zákaz zastavení, který bude platit v ulicích Na Příkopě, Hybernská, Senovážná, U Obecního domu a na náměstí Republiky. Následující den se zákaz zastavení bude vztahovat na celou trasu závodu.

Běžci vyběhnou od Obecního domu, přes Revoluční se dostanou ke Štefánikovu mostu, který přeběhnou. Trasa dál pokračuje po nábřeží do Holešovic, kde se běžci otočí na Argentinské. Tusarovou, Na Maninách a Jateční se začnou vracet zpátky. Opět po nábřeží pak doběhnou až na Klárov, kde je čeká další otočka a běh zpět. Cíl je zrovna tak u Obecního domu na náměstí Republiky.

Trasa závodu Birell Grand Prix Praha 2018.
Autor: RunCzech

V den konání akce se kromě vlastní trasy závodu omezení dotkne ulice Na Příkopě a dolní poloviny Václavského náměstí, uzavřený bude i Letenský tunel. Pro cestu podél Vltavy bude nutné použít její pravý břeh. Dopravní podnik pro dobu konání závodu doporučuje v centru Prahy využívat zejména metro. Podrobnosti k opatřením hledejte na webu pořadatele.