Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

U pobřeží se objevila záhadná »loď duchů«! Na palubě nebyla posádka ani náklad

Autor: msj - 
4. září 2018
19:02

Zrezavělá a naprosto opuštěná »loď duchů« se objevila poblíž barmského pobřeží. Loď měřící téměř 180 metrů byla identifikována jako Sam Ratulangi PB 1600 a našel ji rybář přibližně 11 kilometrů od pobřeží Martabanského zálivu.

Barmští námořníci na lodi nenašli žádné zboží či posádku. Ve facebookovém příspěvku následně uvedli, že plavidlo muselo být taženo menší lodí, protože na přídi se našla dvě lana. Námořní úřady následně zjistily, že loď byla tažena z domácího přístavu na Jakartě do likvidační továrny v Bangladéši. 

Posádka tažné lodi byla podle americké BBC nucena opustit plavidlo kvůli špatnému počasí. Tažná loď i s třináctičlennou posádkou byla nalezena asi 80 kilometrů od města Rangún (Yankoun). Z jejich výpovědi vyšlo najevo, že loď vyplula z Jakarty 13. srpna, v jižní části řeky Rangún však narazili na špatné počasí a s tažením museli přestat. To vedlo k tomu, že se kolos o váze 26 500 tun ztratil na moři.

Celá záležitost se bude dále vyšetřovat. Lodě duchů nejsou v novodobé historii bohužel až tak výjimečné. Za posledních několik let ztroskotalo u japonského pobřeží už 104 podobných lodí. Na některých byly nalezeny i mrtvoly námořníků, kteří se takto pokusili prchnout ze Severní Koreje. 

 

Antonin Blaha ( 5. září 2018 07:26 )

 Naklad uz je davno prelozeny na menzi cluny a byl dorucen na uzemi EU😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi