V porovnání s představou Vondráčkové zní původní Plekancův návrh (pět milionů korun a 60 tisíc alimenty měsíčně) legračně. „Lucie chce sedm milionů dolarů plus měsíční alimenty ve výši třicet tisíc dolarů. Tomáš má pak zaplatit i soudní výdaje ve výši sto tisíc dolarů,“ tvrdí zdroj Blesku z okolí Plekance. A to jsou zcela odlišné sumy, pakliže by soud Vondráčkové takové nároky přiznal!

Jednorázově to dělá 155 milionů korun, ve splátkách na děti (kdyby je platil do jejich osmnácti let) pak dalších skoro 118 milionů! Je však velmi pravděpodobné, že až tolik manželka Plekancovi žilou nepustí – a to z několika důvodů. „Domnívám se, že soud takové výživné nepřipustí, neboť vedle příjmů rodičů zohledňuje hlavně potřeby dítěte a nedovedu si představit, že by potřeby takto malých dětí mohly být tak vysoké,“ sdělil Blesku renomovaný právník JUDr. Jan Černý.

S koncem kariéry navíc Plekanec přestane vydělávat enormní sumy a dozajista požádá o soudní přehodnocení výše výživného. „S velkou pravděpodobností mu pak soud vyhoví. Bude dál sledovat potřeby dětí, a aby je zajistil, může zohlednit úspory či majetek povinného rodiče,“ vysvětluje dále Černý.

Fotogalerie
44 fotografií