„Podle posudku muž není schopen ovládat své jednání, není schopen ani si uvědomit obsah trestního řízení. Proto byl prohlášen za nepříčetného a celé vyšetřování bylo zastaveno. Muž je nyní v psychiatrické léčebně,“ řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Incident se stal ve středu 30. května v ostravské části Poruba. Policisté na místo dorazili dopoledne na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil a rodina se o něj bála. „Na místě policisté zjistili, že muž žije. Pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém,“ uvedl Kužel. Z okolních domů bylo evakuováno asi 50 lidí.

Vytáhl zbraň na policisty

Policisté na místo dorazili na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil a rodina se o něj bála. „Na místě policisté zjistili, že muž žije. Pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém. Zahájili jsme vyjednávání,“ uvedl už dříve Kužel.

Vyjednávání ale nikam nevedlo. Nebezpečného muže proto policisté zpacifikovali. Zasahující policista jej nakonec postřelil, nebezpečný muž na něj totiž namířil svou zbraň. Na místě zasahovala stovka policistů! Při zásahu došlo i ke spuštění výbušného systému a policisté museli urychleně objekt opustit. Ozval se slabý výbuch a objevil se kouř. Zbraň, kterou muž na policii namířil, vlastnil nelegálně. Byla nabitá a schopná střelby.  

Fotogalerie
13 fotografií