Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Paroubek promluvil o „nelegálních milionech“: Podraz a Kubiceho zpráva 2

Autor: trm, AKu - 
31. srpna 2018
18:00

Místo senátní kampaně na Ostravsku expremiér Jiří Paroubek poslední týden odráží nařčení své stále ještě manželky Petry. Paroubková zmínila, že manžel, se kterým se rozvádí, měl milionové neoficiální příjmy. Paroubek to v pořadu Štrunc! na Info.cz označil za Kubiceho zprávu 2. A za tím, že šest týdnů před volbami hovořila v médiích o jejich manželství i finanční situaci, vidí kampaň. Expremiér naznačil, že Petřina obvinění nejsou z její hlavy. Z policejního vyšetřování prý strach nemá.

Jiří Paroubek se podle svých slov živí jako ekonomický poradce. Jeho měsíční příjmy se však prý zdaleka neblíží částce 140 tisíc korun, které po něm ještě loni požadovala manželka Petra, se kterou se rozvádí.

Paroubková v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedla, že Paroubek v minulosti inkasoval nelegální miliony. A spustila tím lavinu reakcí. Na dotaz Blesku, zda jde o peníze, které jsou výsledkem nějaké potenciální trestné činnosti či korupce, Paroubková odpověděla: „Nevím, jestli korupce nebo šikovnosti. Rozhodně si umí peníze ošetřit právně tak, že se k nim asi nikdo nedostane.“ A stojí si za svým vyjádřením: „Rozhodně to nejsou legální příjmy.“¨

„Je to podraz, ale mě už nepřekvapí nic. Je to taková malá Kubiceho zpráva 2,řekl v rozhovoru pro Info.cz Paroubek. Připomněl tak rok 2006, kdy jen několik dní před sněmovními volbami přinesl tehdejší ředitel bývalého Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice poslancům zprávu, ve které tvrdil, že organizovaný zločin pronikl do státní správy.

Zpráva mimo jiné mluvila o vyšetřování vraždy podnikatele Františka Mrázka a jeho vztazích s vysoce postavenými úředníky a politiky. „Někomu se hodilo, jí se to hodilo, více lidem se to hodilo, aby to řekla,“ doplnil k vyjádřením své manželky Paroubek.

Nemá to ze své hlavy, naznačuje expremiér

Výroky Petry Paroubkové už se podle webu iRozhlas.cz zabývá na pokyn státního zastupitelství i policie. Expremiér s vyšetřováním problém nemá. „Já myslím, že je přirozené, že se tím bude zabývat policie, stejně, jako kdyby někdo řekl, že jsem uškrtil svou babičku ponožkou a zakopal ji na zahradě,“ řekl Paroubek.

Paroubková tvrdí, že má nahrávky a Paroubkův předvolební deník z roku 2014. Jsou v něm prý popsané určité částky, kterými platil svoje spolupracovníky oficiálně a neoficiálně. Podle Paroubkové je z deníku patrné i to, s kým se expremiér stýkal a od koho žádal podporu.

Další vydání pořadu Štrunc! najdete zde

Paroubkovi jsou v rozvodovém řízení, v září je čeká další jednání u soudu. Bývalý premiér označil slova své stále ještě ženy za kampaň, která ho má poškodit v pokusu o politický návrat v senátních volbách. A naznačuje, že rozhovory, které strhly negativní publicitu, nejsou z její hlavy. „Nechci se zabývat paranoidními úvahami mé manželky, které jí někdo vložil do hlavy,“ doplnil expremiér. 

Kdo přesně by mohl manželku navést, aby s obviněními přišla, Paroubek sdělit odmítl. Už dříve však z jeho úst zaznělo jméno miliardáře Zdeňka Bakaly.

 

Omasta ( 1. září 2018 23:30 )

Volím paroubka. Chová se slušně a vtipně "odráží" výpady své ženy.

stellastella ( 31. srpna 2018 23:39 )

 At Paroubek prokáže,kde přišel k majetku,kde vzal 4mil.pro syna a další penize pro ex Zuzanu,kde vzal na nákladný život ... Jednoduché pocty,nikoho se nezastavam Zatim mi připadá jako ublížený, zhrzeny,snažil se ji dostat zpět výhrůžkami verimPP,at se nedá a vytáhne vse,co ma

kukukuu ( 31. srpna 2018 22:45 )

Ona neví, jestli to byla korupce nebo šikovnost, ale ví, že to bylo nelegální. Z té věty je jasné, že Slovena nic neví a blábolí.

corsa ( 31. srpna 2018 22:31 )

Věřím Petře. Paroubkovi nezbývá nic jiného, než lhát....Usiluje o senát, aby získal imunitu...Petra má dobré právníky, dobře ji radí, aby Paroubek imunitu nezískal.

dzentlman ( 31. srpna 2018 21:16 )

No a ty obhajuješ Petrušku Paroubků, Vondráčkovou a Kristelku. To značí tvúj charakter.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa