Přepadení obchodu v Pařížské se stalo těsně před polednem v květnu 2014 a lupičům na něj stačilo sedm minut. Alexej Ložečnikov a Vitalij Komarovskij hlídkovali v okolí, zatímco Stefan Šemet vešel do prodejny Audemars Piguet v Pařížské ulici s dalšími dvěma komplici, které policie stíhá zvlášť stejně jako organizátora celé akce. Muži nejprve předstírali zájem o koupi zboží, které si nechali předvést. Šemetovi spolupachatelé pak prodavače nečekaně napadli údery pěstmi do hlavy a kopy koleny do trupu.

Šemet odnesl lup v batohu do nedaleké Salvátorské ulice. Tam v autě čekal Petr Odinokov, který s kořistí okamžitě odjel směrem na Německo. Prodavač vyvázl s otřesem mozku a modřinami. Uloupené hodinky měly hodnotu 3,7 milionu korun. Alexej Ložečnikov, Komarovskij a Petr Odinokov se o necelé dva roky později do Prahy vrátili bez Stefana Šemeta a v únoru 2016 v centru města zopakovali stejný scénář loupeže – tentokrát v Široké ulici v prodejně Hublot. Druhá loupež v Široké byla ještě brutálnější: jeden ze dvou zmlácených zaměstnanců skončil v nemocnici se zlomenou čelistí. Pachatelé se tam zmocnili hodinek za 13 milionů korun. Za oběma přepadeními stála skupina Vyborg řízená ze stejnojmenného města v petrohradské oblasti.

Odvolali se všichni, uspěl jen jeden

Zatímco odvolání Šemeta proti uloženému trestu ve čtvrtek vrchní soud zamítl jako nedůvodné, u Komarovského dospěl k závěru, že původních pět let odnětí svobody dostatečně nezohledňovalo podíl muže na odhalení ostatních lupičů. „Výpověď obžalovaného byla zcela zásadní pro objasnění projednávané trestné činnosti, pomohla rozkrýt organizační strukturu, způsob přípravy i provedení trestného činu, jakož i následné zacházení s odcizenými hodinkami,“ konstatoval člen odvolacího senátu Luboš Vrba.

Ložečnikov ani Odinokov, kteří si odpykávají souhrnné tresty ve valdické věznici, se ke skutkům nepřiznali. Šemet se k věci dodnes nevyjádřil, při závěrečné řeči však na poslední chvíli obrátil. „To, co řekl pan Komarovskij, je pravdivé. Chtěl bych se přiznat. Neměl jsem ale zištný cíl, bylo vyhrožováno mně i mojí rodině a mohu to dokázat,“ řekl odvolacímu senátu. Soudy všem mužům vyměřily také tresty vyhoštění z Česka, a to na dobu od pěti do deseti let.