K honičce, která splňuje parametry akčního filmu, došlo o půlnoci na středu 29. srpna. Tehdy se policisté z oddělení hlídkové služby rozhodli zkontrolovat motocyklistu (42) jedoucího po Českobrodské ulici v Hrdlořezích. „Motorkář na výzvu k zastavení nereagoval, naopak vzal za plyn a začal ujíždět ve směru ven z centra,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

Před policisty ujížděl několik kilometrů rychlostí, která přesahovala 150 kilometrů za hodinu. „Na semaforech projížděl na červenou, snažil se policejní vůz »vybrzdit«, jezdil v protisměru,“ vypočítává mluvčí. Daleko však neujel, protože na benzínové stanici v Běchovicích nezvládl řízení a havaroval.

Za řidítky neměl co dělat

Po zadržení dotčeného vyšlo najevo, proč před policisty začal na první pohled bezdůvodně ujíždět. Do roku 2019 měl totiž vysloven zákaz řídit motorová vozidla. „Muž se také odmítl podrobit dechové zkoušce a testu na drogy,“ uvedl mluvčí. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu nyní hrozí až dva roky vězení, ne-li více. „Policisté také budou zjišťovat, kde přišel k motocyklu a jestli není kradený,“ uzavírá Daněk.