Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na pláži ve Španělsku se vylodilo přes 30 migrantů. Utíkali turistům přes ručníky

Autor: bud - 
29. srpna 2018
18:00

Nepříjemný zážitek mají za sebou místní obyvatelé i turisté, kteří trávili volný čas na pláži Fontanilla na jihu Španělska. Nečekaně k ní totiž připlul člun plný migrantů, ti vyskákali na pláž a rozběhli se směrem do vnitrozemí, aby se ztratili autoritám. Informoval o tom deník Daily Mail s tím, že některým lidem migranti pošlapali ručníky.

Loď s více než třicítkou migrantů připlavala k pláži a ještě před zastavením z ní začali vyskakovat migranti. Video, které zveřejnil Daily Mail, ukazuje, že uprchlíci se prodrali mezi lidmi užívajícími si odpočinek u moře a utíkali pryč. Někteří turisté jim mávali nebo jim nabídli vodu.

Policie uprchlíky chytila

Incident se stal na pláži Fontanilla na jihu Španělska, a to v regionu Andalusie. Policie pak podle dostupných informací všechny chytila, mezi migranty byli hlavně mladí muži a také 13 dětí. Z větší části šlo pravděpodobně o lidi z Maroka.

Podle místních médií od minulého pátku připlulo k pobřeží španělské Andalusie nejméně 500 migrantů na 18 různých lodích. Podobný incident se stal před dvěma dny i na pláži vzdálené několik kilometrů, kdy po moři přijel člun s 50 osobami.

Několik desítek migrantů připlulo před měsícem také na španělskou pláž Zahora. Vyskákali z lodě, podívejte se: