Oficiální rozloučení začalo přesně v 18 hodin ve velké obřadní síni v pražském krematoriu ve Strašnicích a trvalo přesně půl hodiny. Se známým DJem se přišlo rozloučit tolik lidí, že zaplnili celou síň a někteří ještě postávali venku na chodbě.

Řada z nich přinesla zesnulému na poslední cestu květiny na památku. Pokládali je ke katafalku, který byl ale upraven tak, že připomínal spíše typický DJský pult. Tématicky také zaznělo několik setů Loutky a bylo to snad historicky poprvé, co krematoriem zazněl styl house. Rytmická hudba proto také sváděla k úplně jiné atmosféře, než bývá na pohřbech běžná. Chvílemi si smuteční hosté podupávali nohou a zdálo se, že každou chvíli začnou tančit.

VIDEO: Netradiční pohřeb DJe Loutky (†51): Tleskání a pískot místo slz! 

Video
Video se připravuje ...

Netradiční pohřeb DJ Loutky (†51): Tleskání a pískot místo slz! Blesk TV

I když rakev nebyla vystavená, na konci obřadu se zatáhla opona a posléze zazněl sálem několikaminutový tleskot a pískání, jako by se jednalo o pomyslné poslední vystoupení Loutky a přítomní ho chtěli ještě odměnit potleskem. Z první řady přihlížela sestra zesnulého, opodál byla jeho přítelkyně Magda. Ze známých osobností pak přišli poslední hold vzdát mnozí kolegové, například DJ Uwa (47). „To je hrozné. Nechápu, jak může takhle mladý člověk odejít,“ řekl zdrceně Blesku.

Dorazila také zpěvačka Tonya Graves (48) či Loutkův velký kamarád, muzikant Petr Hošek (51) z kapely Plexis, který byl loni sám blízko smrti, když se s kapelou vybourali. Při nehodě zemřela jeho kamarádka Olga a on sám měl vážná zranění, která mu dodnes připomíná obří jizva přes celou hlavu. Ten přiznal, že spolu se zesnulým vyrůstal. Měli tak k sobě velmi blízko.

Na pohřeb přitom přišli i dva lidé, které by tam možná nikdo nečekal - Tomáš Řepka (44) s Kateřinou Kristelovou (38), kteří byli minulý týden odsouzeni (ačkoliv nepravomocně) za falešné pornoinzeráty Vlaďky Erbové (38). 

Na rozloučení pak od osmi večer naváže také smuteční party ve smíchovském klubu Futurum, kam se všichni postupně přesunuli. A její organizátoři akce se s dýdžejem rozhodli loučit ve velkém stylu. Pozvali DJe Dimitriho z Amsterdamu, který byl pro Michala velkým vzorem.

Zahraniční hvězda, stejně jako organizátoři, se vzdala honoráře. Cílem smuteční party bylo totiž vybrat peníze jak na samotný pohřeb, tak na vybudování hrobu na Vinohradském hřbitově. Náhrobek by měl být ve tvaru vinylové desky.

„V plánu je také vydání několika tracků, které Loutka vyprodukoval, ale nestihl zveřejnit. Existuje již i řada plánů na využití přebytku finančních prostředků ze sbírky, jako je biografická kniha, případně film,“ píšou pořadatelé na facebookové stránce události. V plánu je vybrat 300 000 korun. Do včerejší uzávěrky částka činila 212 000 Kč.

Proč se Michal v noci ze soboty 18. srpna na neděli oběsil v bytě přítelkyně dýdžejky Magdy Mazda Tranzik, není dosud jasné. Zřejmě šlo o zkratovité jednání, protože měl nasmlouvané akce dlouho dopředu. S partnerkou, se kterou se na jeden čas rozešel, dokonce prý uvažovali i o založení rodiny.

DJ Loutka nebyl ženatý, neměl žádné děti a z rodiny mu zůstala jen sestra.

Fotogalerie
100 fotografií