Sedal byl ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně hospitalizován již od počátku května. Poté, co se stal obětí napadení, byl v bezvědomí a podle záchranářů ve vážném stavu. Někdejší výrazný představitel HaDivadla musel také podstoupit několik operací.

Poté byl už mimo ohrožení života. Ovšem lékaři ho z nemocnice pustili až nyní v srpnu. „Po hospitalizaci a úsilí našich zdravotníků byl propuštěn do domácího ošetření," uvedla pro ČTK mluvčí nemocnice Petra Veselá. V jakém stavu Sedal byl, ale odmítla sdělit a víc neřekla.

Rodák z Bratislavy, který spolupracoval hned s několika divadelními soubory a objevil se i ve filmech Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města či Alois Nebel, si ale ještě úplně oddychnout nemůže. Neleží totiž doma, ale pobývá v pražské Klinice na Košíku – tedy léčebně dlouhodobě nemocných, která zahrnuje také neurorehabilitační kliniku následné péče.

„Pomáhají mu specialisté, v podstatě se po úrazu učí znovu číst a mluvit. Pomaličku se zlepšuje, bude to ale ještě spousta malých krůčků, než se nám zase vrátí,“ řekl Blesku Sedalův dlouholetý kamarád, režisér a herec Břetislav Rychlík. Herce navštívil také náměstek brněnského primátora pro kulturu Matěj Hollan (Žít Brno). Podle něj se herec postupně zotavuje a vrací do života. „Je to pravda, začíná se znovu učit číst, počítat, mluvit. Dělá velké pokroky, je v dobré náladě, je z něj cítit velká energie. Bohužel s ohledem na závažnost úrazu hlavy potrvá jeho návrat zpět do plnohodnotného života měsíce,“ řekl Hollan.

Aby toho nebylo málo, muž, s nímž měl Sedal konflikt (údajně kvůli cigaretě), se totiž vyhne trestu. Přitom v květnu policie k incidentu řekla, že muž skončil ve vazbě. Jenže teď je všechno jinak. „Státní zástupce zastavil trestní stíhání, protože obviněný nebyl v době činu pro nepříčetnost trestně odpovědný," vysvětlil mluvčí policie Pavel Šváb. Podle informací ČTK skončil muž v odborné péči lékařů.

VIDEO: Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec po napadení v umělém spánku!

Video
Video se připravuje ...

Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku! Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
11 fotografií