Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vaneska (5) přišla při nehodě u Doks o rodiče: Máma umřela, táta je v nemocnici. Pomoci chce radnice

Autor: ČTK - 
27. srpna 2018
18:15

Radnice v České Lípě se rozhodla uspořádat veřejnou sbírku pro rodinu jedné z obětí tragické nehody, při níž na počátku srpna nedaleko Doks na Českolipsku zahynuli tři lidé ve věku od 23 do 26 let, další dva byli vážně zraněni. Sbírka Pomoc pro Vanesu a Lukáše má pomoci malé Vanese L. (5) a jejímu tatínkovi, který se v liberecké nemocnici z těžké nehody zotavuje. Holčička přišla při nehodě o maminku Veroniku.

Srpnová dopravní nehoda, kde přišlo o život několik mladých lidí, otřásla celou Českou Lípou. Tragédie je o to strašnější, že jedné malé holčičce se už nikdy domů nevrátí její maminka, a tatínek, který přežil, leží ve vážném zdravotním stavu v nemocnici. Radním jsme proto předložili návrh, aby naše město pro oba uspořádalo veřejnou sbírku, kterou této českolipské rodině v nelehké životní situaci můžeme všichni pomoci alespoň finančně," řekla starostka Romana Žatecká (ČSSD).

Radní zároveň schválili pro rodinu finanční dar 20.000 korun, což je maximum, o němž může rada rozhodnout. Dalších 60.000 korun chceme darovat ještě ze zbylého výtěžku z letošního městského plesu. Návrh na jeho udělení proto předložíme zastupitelstvu na jeho zářijovém zasedání," doplnil místostarosta Juraj Raninec (ODS). Spuštění veřejné sbírky připravuje správní odbor.

Podle českolipské policejní mluvčí Ivany Balákové byla nehoda u Doks 8. srpna nejtragičtější havárií letošního roku v Libereckém kraji. Na frekventované silnici 38 se osobní vůz čelně střetl s protijedoucím kamionem. Uvnitř auta zemřeli přímo na místě řidič osobního vozu a jeho spolujezdkyně, další ženu se hasiči s profesionálními zdravotníky snažili marně resuscitovat. V osobním voze jeli další dva muži ve věku 26 a 47 let, které museli hasiči vyprostit. Oba skončili ve vážném stavu v liberecké nemocnici. „Oba přežili," dodala Baláková.

govana ( 28. srpna 2018 08:28 )

Zde je milé od radnice co pro pozůstalé dělá.Myslím že každý starosta by to nenavrhl. Tu je logické vybírat ale na vojáky žoldáky ? Ti si to vybrali chtěli veliké peníze,nebo dobrodružstvá...nikdo je tam neposílal.Mladých kluků je mi líto ale ty sbírky a honoce okololo toho bylo až moc.

bizon_pepa ( 27. srpna 2018 22:14 )

To ale byl celní naráz. Ne naráz zezadu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání