Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při nehodě si zlomila páteř: Lékaři ji 3x poslali domů, že jí nic není!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: msj - 
27. srpna 2018
20:00

Po dvou měsících od dopravní nehody, při které si zlomila páteř, se Nataša svěřila, jaké peklo zažila v bratislavské nemocnici Ružinov. Tamní lékaři ji třikrát vyšetřili a vždy s ukrutnými bolestmi propustili domů.

Od neštěstí uplynuly už téměř dva měsíce. Cizinka Nataša byla po nehodě převezena do nemocnice Ružinov v Bratislavě. Tam zažila takové peklo, že se z něho ještě nevzpamatovala. Při nehodě totiž utrpěla vážné zranění páteře.

Seděla jsem v tramvaji. Řidič najednou prudce zabrzdil, aby nenaboural jiné auto. Kdy jsem otevřela oči, ležela jsem na pravém boku na podlaze tramvaje. Právě tehdy začala moje nejhorší noční můra,“ řekla v rozhovoru Nataša pro Topky.sk

Nemohla se ani otočit na záda a stěžovala si na velké bolesti. Lékař ji poslal na rentgenové vyšetření, na kterém se vše zdálo být v pořádku. Poté ji proto poslal domů. Z lůžka na rentgenu jí přitom museli pomoct dva pracovníci. Bolest byla tak silná, že žena dokonce vyštěkla bolestí, ale sestra ji uklidnila slovy: „Nevyvádějte, prosím, vždyť se nic neděje.

I s velkými bolestmi se jí podařilo následně dostat do auta a dorazit domů. Po dvou dnech domácí léčby se v nemocnici ale objevila s bolestmi znovu. Ten samý lékař jí dělal další rentgen, tentokrát v oblasti pánve, odkud ovšem opět nic nezjistil.

Následující týden byla odkázana na pomoc svého snoubence. Ten ji do nemocnice dovezl znovu. Tam se na ni podíval neurolog a také jí nic neřekl. Jiný ortoped ji dokonce nutil, aby si lehla na záda, protože jí nevěřil, že to bolí. Znovu ji poslali domů a doporučili „klidový režim.“

O dva dny později se Natashe ozval lékař z nemocnice na Starém městě. „Potěšilo mě, že mi konečně někdo pomůže,“ sdělila žena. To ale také nevyšlo. Profesor jí totiž jen potvrdil, že jí skutečně nic není.

Už to byly dva týdny po nehodě a Natasha stále nevěděla, co jí je. Rozhodla se proto navštívit soukromou nemocnici s poliklinikou. „Lékaři a sestřičky ke mně byli velmi milí. Měli lidský přístup a porozumění. CT vyšetření ukázalo, že mám zlomeniny na dvou bočních výběžcích pánevní páteře."

Žena se poté s výsledky obrátila na nemocnici v Kramárech, kde byla i hospitalizovaná. „Přijal mě velmi ochotný lékař. Který volal do ružinovské nemocnice. ,Víte, že jste poslali pacientku se zlomenou páteří domů?' ptal se v telefonu,“ vzpomíná cizinka.

Nyní je Natasha opět doma a v následujících dnech ji čeká řada vyšetření u soukromého neurologa. „Uvidíme, co ukážou další výsledky,“ uzavřela.

Zobrazit celou diskusi