Track Lab je rozdělen na dvě části – Evolver a Creation. První jmenovaná nabízí hudební hlavolamy, zatímco ta druhá se zabývá čistě tvorbou hudby. Evolver vás postaví před nehotové tracky, které musíte sami dokončit. V praxi to vypadá, že se vám zobrazí mřížka, na níž jsou umístěny nejrůznější prvky vytvářející hudbu.

Jeden druh bublin vydává beaty, další části melodie atd. Vše zazní, když bublinami proletí vypálená kulička. Vaším úkolem je upravit její let tzv. Opticy, které ovlivňují její směr. Evolver je velmi zábavná variace na logické hlavolamy. Tento mód opravdu baví a Move ovladače se starají o příjemné ovládání. Creation však zklamal.

Track Lab pro PlayStation VR
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Tvořit v něm můžete hudbu z předpřipravených samplů nebo si tvořit muziku úplně vlastní. Hudební záběr Track Lab je překvapivě velký. Do vašich uší se bude linout trance, trap, hip hop, grime, dubstep, house, techno nebo dokonce hardcore (gabber). Výčet hudebních stylů není přitom kompletní. Je jich mnohem více.

Jenže tvorba tracků je zmatečná. Zatímco ve všech klasických hudebních programech typu Cubase běží hudba po mřížce zleva doprava, zde její tok určujete Opticy i kolem dokola a to je hodně zmatené. Největší zklamání pak přichází, když chcete svůj výtvor uložit. To sice můžete, ale pouze v rámci hry.

Track Lab pro PlayStation VR
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Sdílet ji např. na sociální síti nebo exportovat do formátu MP3 nelze. Jediná možnost je sdílení hudby pomocí PS4 na webu YouTube a to je hodně krkolomné a nejde o funkci samotné Track Lab. S tímto programem si užijete pár hezkých hudebních chvil, ale DJe ani producenta z vás neudělá. Na to, že budete druhý Marshmello, můžete zapomenout. Nízká cena však potěší.

Fotogalerie
15 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 60 %

Plusy:
Zábavné hlavolamy v Evolver režimu
Příjemné ovládání
Spousta hudebních stylů
Nízká cena

Minusy:
Hudbu nelze exportovat ani snadno sdílet
Creation mód zklamal
DJe ani producenta z vás Track Lab neudělá

 

Infobox
Datum vydání: 21. srpna 2018
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro)
Cena: 499 Kč
Výrobce: Little Chicken
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ