Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Měli jsme být se Zuzanou jedna rodina, tvrdí Petra Paroubková. Podle expremiéra ji napadla

Autor: Vera Renovica, zst, vei - 
26. srpna 2018
13:00

Veřejné praní špinavého prádla v podání manželů Paroubkových graduje před záříjovým soudním stáním, které vedou kvůli svěření dcery do péče a výživnému. Tu dostala nepravomocně do péče Petra Paroubková, expremiér by na ni měl platit alimenty. V rozhovoru pro Blesk Paroubková přiznala, že kvůli nemoci se ji snažil manžel sblížit se svou první ženou Zuzanou. To se ale příliš nepodařilo. Paroubek kontroval tvrzením, že budoucí bývalá žena jeho první manželku na ulici dokonce slovně napadla.

Dříve jste psala knihy na podporu Jiřího Paroubka a bránila ho, kde to šlo. To jste se tak spletla?

Hodně jsme se oba změnili. Já poté, co jsem překonala mozkovou příhodu, a on poté, co mu rok po mé příhodě diagnostikovali onemocnění.

Vážné onemocnění?

Nerada bych o tom mluvila.

Jak tedy Jiřího Paroubka dle vás ovlivnila nemoc?

Rozhodl se, že z nás udělá rodinu se Zuzanou, abychom měly jedna druhou, kdyby se jemu něco stalo. Přistoupila jsem na to, aby se on cítil lépe.

Co tohle sbližování obnášelo?

Šly jsme se Zuzanou do restaurace, kde jsem se jí musela omluvit, že jsem jí zcizila manžela. A že to nebylo ode mě hezké.

Jaká byla reakce?

Ona to očekávala, ona tu omluvu vyžadovala. Pak mi nabídla tykání a snažily jsme se spolu vycházet. Myslela jsem si pak, že z nás budou jakés takés přítelkyně a nedošlo mi, že mi stejně neodpustila. Což je koneckonců pochopitelné. Byla jsem naivní, do toho se začaly stupňovat problémy, jejichž příčinou nebyla ona, ale dodala tomu rychlý spád. Mimochodem i ve chvíli, kdy se rozváděl se Zuzanou, proběhlo velké finanční vyrovnání.

Mluvíme o velkém finančním obnosu, který nebyl součástí rozvodového vyrovnání, k němuž se dostala média?

Ale samozřejmě. Pro něho a jeho způsob života a finance, ve kterých se pohybuje, to není velký finanční obnos. Ale pro spoustu lidí včetně mě to velký obnos je.

Video  Prodala jsem společný dům v Řecku, přiznala Paroubková. Expremiér neviděl ani korunu.  - Alexander Malachovský - Blesk
Video se připravuje ...

Jaký máte názor na nový vztah Jiřího Paroubka s Gabrielou Kalábkovou?

Je mi úplně lhostejná.

Vaše dítě s ní ale bude trávit čas ve chvíli, kdy bude v péči otce...

Mám na to svůj velmi vyhraněný názor, ale budu ho prezentovat u soudu a budu si za ním stát.

Mezi řádky čtu, že to považujete za problém...

Do jisté míry, ale pokud se vyvrátí moje obavy, problém to nebude.

Máte Vy nového partnera?

Nebudu se k tomu vyjadřovat. Nepotřebuju prezentovat národu, že jsem potentní a že mám nárok na mladší a mladší partnerky, jako můj manžel. Soukromí si chci držet.

Petra napadla Zuzanu na ulici, tvrdí Paroubek

„Poslední rok a půl vyhrožuje (Petra Paroubková) neustále, vyhrožuje mým přátelům, mému zázemí, napadá bývalou ženu na ulici. Slovně naštěstí. Ona je, řekněme, zvláštní. Je to kampaň, já jsem připraven jí čelit. Samozřejmě těžko můžu čelit podpásovým úderům. To celé je vlastně podpásové,“ řekl k tomu v pořadu iDnes.cz Rozstřel expremiér a bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek.

„Stejně tak se dožaduje třeba psychiatrického vyšetření mé současné přítelkyně. Prostě je to psychicky velmi složitá osoba,“ dodal pak na dotaz reportéra Blesk Zpráv.

Video se připravuje ...
Další videa