Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jiří vážně onemocněl a nemoc zlehčuje, tvrdí Paroubková. Expremiér mluví o kampani

Autor: Vera Renovica, zst, vei - 
25. srpna 2018
17:00

Petra Paroubková si prošla mozkovou příhodou, její manžel také vážně onemocněl. I když se nemoc prý později snažil bagatelizovat. Druhá expremiérova žena to přiznala v rozhovoru pro Blesk. V něm také zmiňuje mimo jiné domácí násilí i nelegální peníze. Jiří Paroubek, který kandiduje do Senátu, považuje její slova za součást kampaně.

Dříve jste psala knihy na podporu Jiřího Paroubka a bránila ho, kde to šlo. To jste se tak spletla?

Myslela jsem, že Jiří Paroubek doma je jiná osoba než Jiří Paroubek, který vystupuje na veřejnosti, kde dokáže lhát a být manipulativní. Je to jedna osobnost. A hodně jsme se oba změnili. Já poté, co jsem překonala mozkovou příhodu, a on poté, co mu rok po mé příhodě diagnostikovali onemocnění.

Video  Prodala jsem společný dům v Řecku, přiznala Paroubková. Expremiér neviděl ani korunu  - Alexander Malachovský - Blesk
Video se připravuje ...

Vážné onemocnění?

Nerada bych o tom mluvila. Sám teď tvrdí, že to vážné není, ale na začátku to vypadalo jako překvapivé a vážné. V té době byl navíc rozhádaný se synem kvůli penězům. Nainvestoval mu do galerie 4 miliony, jenže podnikání se nevydařilo. 4 miliony, které nemohl sám Jiří Paroubek oficiálně našetřit.

Jak tedy Jiřího Paroubka dle vás ovlivnila nemoc?

Rozhodl se, že z nás udělá rodinu se Zuzanou, abychom měly jedna druhou, kdyby se jemu něco stalo. Přistoupila jsem na to, aby se on cítil lépe.

Až se vše uzavře a vy se rozvedete, budete i nadále Paroubková?

Ne. Kdybych byla sama, neměla dceru, už v Česku nežiju. Odešla bych úplně bez ničeho, ale já tady nejsem sama za sebe a dítě má právo na otce, který žije tady. Ale zpět k otázce: změním si příjmení a budu se jmenovat jako za svobodna (Petra Kováčová - pozn. red.).

Paroubek má tvrzení své manželky za kampaň

Rozhovor pro Blesk, ve kterém Paroubková svého manžela mimo jiné obvinila z domácího násilí nebo nelegálních příjmů, má expremiér za kampaň. Paroubek se totiž rozhodl vrátit do politiky a chtěl by v říjnových volbách získat senátorské křeslo.

„Myslím, že je to součástí kampaně, za kterou stojí lidé, kteří se panicky bojí mého zvolení do Senátu v Ostravě. Máme soudní spor a mým zájmem je, aby ten soudní spor zůstal v rámci soudní síně,“ řekl k mediálním výstupům své ženy. Rozvod Paroubkových se táhne už rok a půl.

Jak vypadalo fungování Paroubkových s expremiérovou první manželkou? Čtěte v neděli na Blesk.cz

Video se připravuje ...
Další videa