Rozdíl v počasí přinese tlaková výše, která bude počasí ovlivňovat v západní polovině území a vlnící se studená fronta, která ovlivní východ našeho území.

Zatímco v Čechách bude index pohody a kondice na vysokých hodnotách, na Moravě a ve Slezsku bude snižován velkou oblačností a trvalými srážkami, které mohou přinést zvýšenou zátěž počasím zejména chronicky nemocným a psychicky labilním jedincům. Při nevhodném oblečení pozor na nachlazení. Na východě území na sebe nepromokavé oblečení, pláštěnku a holínky. V Čechách dlouhý rukáv a dlouhé kalhoty. Materiál outfitu klidně nakombinujte – jak přírodní, tak syntézu. Index pocení bude pouze nízký. 

Počasí v Čechách bude lákat v široké škále venkovních aktivit – sportujte – teploty budou ideální na běh, cyklistiku, tenis, in-line brusle, fotbal, volejbal. Také index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – dobře nám půjde od ruky duševní i fyzická práce. Na Moravě a ve Slezsku se vám nebude chtít z postele – index ospalosti tam bude vysoký.

Za koupáním musíte na jih Evropy – tam je stále převážně slunečné počasí, pouze v Chorvatsku a v Itálii se mohou ojediněle vyskytnout lokální bouřky. Teplota moře se pohybuje nejčastěji až na 27 °C, ve východním Středomoří – u Kypru až na 29 °C.

Fotogalerie
30 fotografií