Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pár kupčil se zlínskými studentkami, některé měly být nezletilé: Soud odůvodnil nízké tresty

Pár kupčil se zlínskými studentkami, některé byly nezletilé: Soud odůvodnil nízké tresty
Pár kupčil se zlínskými studentkami, některé byly nezletilé: Soud odůvodnil nízké tresty  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
24. srpna 2018
12:40

Obchodovali s lidmi, teď půjdou sedět! Krajský soud ve Zlíně v pátek uložil Antonínu C. (57) a jeho bývalé spolupracovnici Adrianě Č. (35) podmíněné tresty tří let odnětí svobody s pětiletou zkušební dobou. Senát je uznal vinnými z obchodování s lidmi, kuplířství, ohrožování výchovy dítěte a podávání alkoholu dítěti. 

Antonín C. navíc musí podle rozsudku zaplatit peněžitý trest 500.000 korun, Adriana Č. 200.000 korun. Obžalovaným hrozilo až 12 let vězení, vinu odmítli. Rozsudek není pravomocný, Adriana Č. a zastupující žalobkyně si ponechaly lhůtu pro podání případného odvolání, Antonín C. na páteční vynesení rozsudku nepřišel.

Podle předsedkyně senátu Ivety Šperlichové byly jedinými přímými důkazy výpovědi poškozených dívek. Původní obžaloba dvojici vinila, že nabízeli k sexuálním službám hned několik mladistvých, podle soudu se to však podařilo prokázat u jediné dívky. U toho nejzávažnějšího trestného činu obchodování s lidmi zůstala toliko jedna poškozená, které už téměř bylo 18 let. A vzhledem k dosavadní bezúhonnosti obžalovaných jsme dospěli k závěru, že trest nepodmíněný by byl nepřiměřeně přísným a že bude dosaženo účelu trestu i výchovným podmíněným trestem, samozřejmě v maximální možné výměře, a peněžitým trestem," řekla novinářům Šperlichová.

Adriana Č. rozsudek před soudní síní odmítla komentovat, její obhájkyni Janu Rejžkovou prý nepřekvapil. Co se týče výroku o trestu, musím říct, že s tímto výrokem i odůvodněním se ztotožňuji. S čím se neztotožňuji, je argumentace soudu stran viny paní Adriany Č., neboť se domnívám, že po stránce objektivní a subjektivní nebylo bez důvodné pochybnosti prokázáno, že se podílela na žalovaných skutcích," uvedla Rejžková.

Dívky podle žalobce Lea Foltýna provozovaly prostituci pro Antonína C., ke kterému se později přidala i Adriana Č. Šlo hlavně o studentky kroměřížských středních škol. Dvojice je podle obžaloby zvala do penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku, kde se konaly soukromé večírky. Najaté dívky při nich zákazníkům údajně poskytovaly sexuální služby, na večírcích byl navíc volně dostupný alkohol, který hosté a dívky, podle spisu i nezletilé, popíjeli.

Zákazníci za účast na večírcích údajně platili 12.000 až 15.000 korun. Dívky si podle žalobce sjednával Antonín C. sám, případně přes webové stránky. Za služby, které prý poskytovaly jak hostům, tak Antonínu C., dostávaly obvykle 3000 korun, další získané peníze zůstávaly obžalovaným. Antonín C. si tak podle obžaloby přišel na více než milion korun, společně s Adrianou Č. vydělali dalších nejméně 61.000 korun.

Státní zástupce Adrianu Č. vinil i z provozování erotického privátu v Brně, kde pro ni zřejmě pracovaly v roce 2010 tři dívky. Obvyklá hodinová sazba u dívek podle obžaloby obvykle činila 1500 korun, 40 procent této částky odevzdávaly Adrianě Č., která si díky tomu přišla na dalších nejméně 200.000 korun.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání