Bezohlednost a krutost lidí nezná mezí, dokázal to další případ nebohého zvířete, které jeho páníček nechal zavřené v autě u pražské zoo. Malého koťátka si všimli pražští strážníci, kteří na parkoviště vyrazili zkontrolovat auto se spuštěným alarmem. „Dezorientovaně naráželo hlavou do čelního skla a vydávalo skřeky,“ popsala zoufalé chování přehřátého kotěte mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Majitel sice nechal pootevřené okénko, to však na pekle, které se v autě na přímém slunci rozpoutalo, nemohlo příliš změnit. Vůz stál na slunci podle obsluhy parkoviště více než tři hodiny!

Strážnice nejprve nechali majitele vozu vyhlásit rozhlasem v zoologické zahradě, výzvy pracovníci Zoo Praha následně v pravidelných intervalech opakovali. Jenže tři čtvrtě hodiny se nic nedělo a stav koťátka začal být kritický. „Pracovnice úřadu, kterou strážníci požádali o součinnost, rozhodla o dalším postupu v krajní nouzi,“ uvedla Seifertová.

Hlídka začala konat, aby kotěti zachránila život. „Strážník za pomoci teleskopického obušku rozbil boční zadní okénko a pracovník odchytu městské policie kotě ze žhavého pekla vysvobodil a podal mu vodu,“ popsala Seifertová. „Je úplně zpocené,“ je slyšet pracovníka odchytové služby na videu, které městská policie zveřejnila. 

O dvacet minut později se pak dostavil majitel vozu - cizinec, který se do té doby v klidu procházel zoologickou zahradou. „Na místě odmítl z důvodu jazykové bariéry vypovídat. Téhož dne se dostavil na úřad, kde s ním byla celá věc projednána,“ uzavřela mluvčí.

Není to přitom zdaleka první případ, kdy lidé uvěznili zvíře v autě a nechali ho stát na slunci. Na začátku prázdnin už takto pražští strážníci vysvobodili tři pejsky.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci rozbili okénko a odchytová služba z auta vytáhla zpocené kotě. Městská policie Praha

Fotogalerie
3 fotografie