V Montrealu, s nímž v červenci podepsal novou smlouvu, si ho cení jako hráče, který skvěle zvládá obranné úkoly. A v těžké defenzivě se hokejový útočník podle informací Blesku nachází i od samého počátku rozvodové války s Vondráčkovou.

Ta totiž neponechala nic náhodě a už před dvěma týdny jako první požádala o rozvod. V Kanadě! „Jak jsem se teď dozvěděl, už dlouho měla v Kanadě dohodnutou spolupráci s rozvodovou právničkou a konec našeho manželství a kroky s ním spojené plánovala. Dokonce ve stejný den, kdy jsem vydal dohodnuté prohlášení, už byl na rozvodových papírech její podpis – připojený osobně a originálně v Kanadě,“ napsal Plekanec ve svém úterním vyjádření.

Zpěvačka sice tvrdí, že si advokátku najala až poté, co 6. srpna odpoledne vyšel Plekancův status o rozchodu na Facebooku, jenže pokud je to skutečně tak, časový interval bude v řádech hodin, nikoli dnů. Podle informací Blesku totiž byla ten den na otočku v Montrealu, kde rozvodové papíry skutečně podepsala.

Jde o alimenty!

Nabízí se otázka, proč za tímto účelem vážila tak dlouho cestu za oceán a nepodala žádost o rozvod v Česku, kde koneckonců před sedmi lety proběhla svatba? „Zcela určitě vidím úmysl získat co nejvíce peněz na alimentech. Ty se vypočítávají z potřeb dítěte a z toho, že by měly mít zhruba stejnou životní úroveň jako rodiče. A je jasné, že v Kanadě dokáže matka vypočítat potřeby dětí do několikanásobně vyšší částky, než by je dokázala vypočítat v Česku,“ míní Bleskem oslovený právník Jan Černý.

Pro představu – při Plekancově měsíčním platu 2 miliony korun čistého po zdanění se bavíme o stotisícových částkách.

Na důvody, proč o rozvod požádala v Kanadě, jsme se chtěli včera zeptat samotné zpěvačky, až do uzávěrky ale nezvedala telefon. Za vše ale možná mluví její výrok: „Považuji se za kanadskou mámu,“ který pronesla pro Expres.cz.

Lucie se vlastně cítí tak trochu jako Kanaďanka. A na věc možná pohlíží čistě z praktického hlediska – je lepší se soudit v Montrealu, kde i s dětmi bude trávit většinu roku, protože tam má práci a chce, aby synové Matyáš (6) a Adam (3) byli nablízku tátovi. A o peníze jí vůbec nejde...

Fotogalerie
22 fotografií