Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražský strážník, který by rád střílel muslimky, je mimo službu: Spáchal trestný čin?

Pražský strážník se na Facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek.
Pražský strážník se na Facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
21. srpna 2018
12:00

Měl jít veřejnosti příkladem, místo toho se nevhodně vyjadřoval na sociálních sítích – pod fotku muslimek v parku napsal slovo „střílet“ s několik vykřičníky. Pražského strážníka Alexandra Bedeče postavili mimo službu a vyšetřují ho kvůli spáchání trestného činu!

Prý vtipkoval, teď mu to asi už tak vtipné nepřijde. Když začátkem srpna napsal Bedeč pod fotku muslimek v pražském parku na Podvinném mlýně komentář, asi nečekal, že to pro něj bude mít nedozírné následky. Jeho výmluvné: „Střílet!!!“ se nelíbilo spoustě lidí. Nakonec se stížnosti dostaly až k jeho nadřízeným.

Komentářem na sociálních sítích se tak začal zabývat kontrolní orgán městské policie, který podle Lidovek dospěl k závěru, že strážník porušil vnitřní předpisy. Z tohoto důvodu strážník až do skončení prověřování celé věci vykonává práci, při které není v kontaktu s veřejností,“ informovala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Nyní už se Bedeč odmítá k věci vyjadřovat. „Pokud se bavím o něčem s kamarády, tak je to třeba z legrace. Takže to si nemůžu dělat legraci? Dělám ji jako každý člověk,“ řekl k věci před dvěma týdny a zkoušel věc zahrát do autu s tím, že třeba myslel, že se mají střílet lidé, kteří věc ošklivě komentují.

Pražský strážník se na Facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek. Pražský strážník se na Facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek. | Facebook

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání