Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kvůli rakovině ji neuvidí vyrůstat. Matka píše dcerce dopisy, které ji provedou životem

Autor: msj - 
26. srpna 2018
15:02

Srdcervoucí příběh smrtelně nemocné maminky obletěl celý svět. Nyní se svěřila, jaká slova napsala v dopise své roční dceři, který si přečte, až maminka odejde. Tato slova by rozplakala každého.

Sophie George z Clantonu v Anglii má velmi tragickou diagnózu. V únoru tohoto roku jí lékaři sdělili, že jí zbývá pouhých osmnáct měsíců života. Může za to nádor na mozku, který je již ve čtvrté fázi a nelze ho vyoperovat.

Zdevastovaná sedmadvacetiletá matka se proto rozhodla napsat své dceři dopis pro každý milník, který ji v životě čeká. Hlavně pro ten, kdy maminka odejde a její holčička nebude moci pochopit proč.

Sophie má pro Marcii připravený dopis na první den školy, první zlomené srdce, na její svatbu a dokonce i na narození miminka. Mezi dopisy najdeme také vzkaz ke každým jejím narozeninám.

Chci vytvořit co nejvíce vzpomínek a chci, aby si pamatovala na doby, kdy měla maminku,“ řekla se slzami v očích Sophie pro britský The Sun.

„Každý den mě děsí, že tu pro ni nebudu. Proto jsem pro ni začala psát krátké dopisy, které bude otvírat, jak bude vyrůstat,“ popisuje matka. „Píšu kartičky na každé její narozeniny. Popisuji v nich, jak na ni budu pořád dohlížet a budu ji chránit.“

Sophie tyto dopisy a vzkazy píše přesně pro ty momenty, kdy její dcera bude potřebovat maminku a nebude ji vedle sebe mít. Toto je dopis, který Sophie napsala pro malou Marcii na den, kdy půjde poprvé do školy.

První den školy

Má drahá Marcie,

Dnes je tvůj velký den. Jdeš poprvé do školy, a i když tam není maminka, která by tě vzala za ruku a popřála ti hezký den, budu tě sledovat a chránit tě.

V baťůžku máš připravený kapesníček, na který tvůj tatínek nasprejoval vůni maminky. Když se budeš bát, jen si k němu čuchni, aby ti připomněl maminku a vzpomněla sis na to, že všechno bude dobré.

Některé děti k tobě nemusí být úplně milé. Možná kvůli nim budeš smutná, ale nezapomeň, že maminka tě bude vždy moc milovat.

Kdykoli budeš smutná, obejmi svého medvídka a zmáčkni mu ručičku. Pak uslyšíš maminky hlas.

Sophie má v plánu se provdat za stavitele a dlouholetého partnera Jaye Godfraye, se kterým malou dcerku má. Sama ho požádala o ruku, když se dozvěděla svou zdrcující diagnózu.

Chceme jako rodiče Marcii věnovat co nejvíce, než odejdu. Chci, aby na mě měla spoustu vzpomínek,“ popisuje statečná maminka. Nyní podstupuje chemoterapii, aby si svůj pobyt s dcerkou co nejvíce prodloužila. Nosí paruku, aby její maličká nezaregistrovala výpadky vlasů.

Do budoucna hrozí i ztráta paměti. „Nedokážu si představit, že bych zapomněla, kdo je moje dcerka, že bych ji nepoznala,“ bojí se Sophie. Primárně si sedmadvacetiletá matka s konečnou diagnózou snaží zachovat pozitivní náladu a přístup. Snaží se své dcerce, které za půl roku budou dva roky, dávat jen ty nejlepší energie.

 

Zobrazit celou diskusi