V Lochkovském tunelu došlo po jedné hodině odpolední k dopravní nehodě ve směru od dálnice D1 k D5. Srazily se tady dva kamiony a osobní automobil. Místo bylo přibližně hodinu a půl neprůjezdné, po 14.30 se zprovoznil jízdní pruh, nyní je místo již plně průjezdné. „V Cholupickém tunelu je doprava regulována dopravním zařízením. Z Radotínského mostu odklání policisté dopravu na ulici Strakonická,“ informoval o události na Twitteru Policie ČR. 

Co se stalo?

Hasiči ze tří jednotek zasahují v Lochkovském tunelu u nehody kamionu a osobního automobilu, který je u stěny tunelu. Hasiči vyprošťují zraněné osoby a zajišťují nehodu proti vzniku požáru,“ komentoval situaci krátce před půl druhou Martin Kavka, mluvčí Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy. 

Vyprošťování nebylo pro hasiče vůbec jednoduché. Osoby byly zaklíněné ve vozidle otočeném na stranu. „Dvě osoby byly vyproštěny a byly předány do péče záchranářů,“ doplnil k pohotové akci Kavka. Na pomoc zdravotníkům letěl i vrtulník. 

Zdravotní stav zaklíněných

Po zajištění dle traumaprotokolu jsme přepravili ženu ve věku 63 let letecky do Ústřední vojenské nemocnice na jednotku intenzivní péče s pohmožděným břichem a hrudí a muže ve věku 67 let do Fakultní nemocnice Motol na jednotku intezivní péče s pohmožděným hrudníkem a ramenem,“ prozradila za záchranný sbor mluvčí Jana Poštová.

Fotogalerie
3 fotografie