Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Miloval hory a hory nám ho vzaly: Rodiny truchlí za Juru s Romanem, kteří zahynuli v Tatrách

Autor: dce - 
20. srpna 2018
17:44

Jura (†19) s Romanem (†41) se už domů nevrátí. Oba zahynuli po pádu při zlézání Dračieho štítu v Tatrách. Jejich rodiny, kamarádi i známí na sociálních sítích sdílí smutné vzkazy a vzpomínají na šťastnější chvíle s nimi. Horolezecký klub žádá o finanční pomoc pro pozůstalé.

Miloval hory a hory nám ho vzaly," napsala na Facebooku Romanova smutná matka Eva. Smutná zpráva o tragické smrti dvou zkušených horolezců zasáhla celé Slovensko. Za jejich smrt patrně může uvolněné hlavní jištění. 

Po jednačtyřicetiletém Romanovi zůstala manželka Hanka a dvě děti. Mladší z dvojice - Juraj, oslavil podle serveru Čas.sk teprve před 11 dny své 19. narozeniny. Horolezectví se věnoval po vzoru svého otce.

Právě Jurajův otec byl na výjezdu slovenského horolezeckého spolku JAMES spolu s oběma kamarády. Rozsáhlá výprava čítala celkem 160 horolezců. Bohužel, hory jsou i o takových tragédiích," uvedl Šéf JAMESu Igor Koller.

Smrt dvou mužů zasáhla i kolegy lezce a ty, kteří je neznali. Horolezecký klub Jasná se rozhodl pro rodiny zesnulých uspořádat sbírku. Dva naši kamarádi. Roman H. a Juraj F. se již nevrátí ke svým rodinám... Čest jejich památce. Pomoct rodinám můžete zasláním jakékoliv částky na účet klubu," napsali na sociálních sítích.

Tatry letos už vzaly život 11 lidem, mezi nimi i několika Čechům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání