Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministryně sama sebe odvezla do porodnice: Na kole! Rodila jako premiérka

Autor: Darina Jíchová - 
19. srpna 2018
13:35

Novozélandská ministryně pro ženy a rovnost Julie Anne Genterová (38) dojela do porodnice na kole. Nechala se slyšet, že do auklandské nemocnice, kde v červnu rodila také premiérka země Jacinda Ardernová, je to z kopce. Doprovod jí dělal její partner Peter, informoval deník Guardian.

„Je krásný den na projížďku i na to, abychom přivítali našeho prvního potomka,“ sdílela Genterová na svém instagramu, příspěvek doplnila o fotografie své cesty do porodnice, pro kterou zvolila netradiční dopravní prostředek. Do nemocnice se vydala na jízdním kole.

Genterová překročila 42. týden těhotenství a už několik dní přenáší, lékaři pravděpodobně budou muset porod vyvolat uměle. „Museli jsme jet na kole, v autě už nebylo místo,“ smála se ministryně. Do nemocnice ji totiž doprovázela značná část její rodiny. „Držte nám palce,“ dodala po příjezdu do porodnice, ministryně zatím neporodila.

V parlamentu se pro matky staví dětský koutek

Ministryně ze Strany zelených je velkou zastánkyní nejen ženské emancipace ale také cyklistiky, na kole jezdila po celou dobu těhotenství. „Myslím, že je důležité, aby ženy a dívky u nás i ve světě viděly, že je v pořádku mít dítě a kariéru, že věk není vždycky překážkou těhotenství. Je mi skoro čtyřicet a tohle je moje první dítě,“ uvedla během těhotenství Genterová.

Takhle Genterová na instagramu oznamovala své těhotenství (únor 2018). Takhle Genterová na instagramu oznamovala své těhotenství (únor 2018). | reprofoto/instagram

Není zatím známé, jestli se stejně jako Ardernová vrátí do úřadu už po šestinedělí, nebo zda se svým potomkem zůstane doma déle. V budově novozélandského parlamentu vzniká nový dětský koutek, jeho mluvčí se nechal slyšet, že chtějí, aby prostředí bylo přístupné i pro zaměstnance s malými dětmi.

beruna ( 20. srpna 2018 00:37 )

Nuda. Málo. Měla cestou na chvilku seskočit z kola, porodit a pak se hned zase vyšvihnout na kolo, hodit si mimino na záda a odjet domů.

renataren ( 19. srpna 2018 20:17 )

To je baba... Ještě měla vzít na rám svého mužíka...

mak ( 19. srpna 2018 16:11 )

 blesku, uz si to nastudujte!!!! Porod v terminu je mezi 38+0 az 42+0. Jelikož madam těhotna je ve 42.tydnu těhotenství,je teprve 41+neco, takze je stale v terminu. Dale metodika, ale jela do porodnice bud na vyvolávaný porod nebo kontrolu, což je zcela jiná situace, většina matek jezdi takhle do porodnice mhd a pesky.

andorea ( 19. srpna 2018 15:49 )

„Museli jsme jet na kole, v autě už nebylo místo,“ smála se ministryně. Do nemocnice ji totiž doprovázela značná část její rodiny. ------ Tohle se nedá komentovat...

Zobrazit celou diskusi