Cestující, který v pátek 10. srpna večer čekal jako obvykle na metro ve stanici Jiřího z Poděbrad, ani zdaleka netušil, uprostřed jakého dramatu se zanedlouho ocitne. Přibližně kolem deváté hodiny totiž na nástupiště nakráčel mladý pár, který v kočárku vezl miminko. Jenže 21letý muž, který ženu s dítětem doprovázel, nebyl v příliš dobrém rozmaru.

Na poklidně stojícího cestujícího zničehonic udeřil: „Co čumíš?“ zeptal se provokativně. „Proč bych nečuměl?“ oplatil mu druhý muž stejnou mincí. Tím ovšem v podezřele vrávorajícím mladíkovi vyvolal vlnu agrese. „Následovalo napadení poškozeného a několikaminutová rvačka na nástupišti. Útočník pak i s ženou a kočárkem nastoupili do soupravy a odjeli metrem na Strašnickou,“ popsal vyústění konfliktu policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté 17. srpna zveřejnili v médiích kamerové záznamy, které pomohly muže dopadnout. Při výslechu uvedl, že za jeho agresivní chování mohl zřejmě alkohol. Za ublížení na zdraví a výtržnictví mu hrozí až tři roky za mřížemi. Muž se v postavení obviněného k činu přiznal a uvedl, že ho celá situace mrzí a za své jednání se omlouvá,“ dodal Daněk.

Fotogalerie
8 fotografií