Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemocný otec nemohl být na svatbě své dcery. Nevěsta přišla za ním, aby si spolu zatančili

18. srpna 2018 | 06:00

Svatba dvou lidí je vždy velká událost, na kterou se těší celá rodina a všichni příbuzní. Největší starosti mají ale rodiče ženicha a nevěsty. Ne všichni mají bohužel to štěstí moci se svatby svého dítěte zúčastnit. Gesto, které udělala tato nevěsta, aby její tatínek mohl být součástí svatby, je velmi dojemné a láskyplné. Posuďte sami!

Janae Price pochází z Ohia a je jedním z pěti dětí. Její rodina byla zvyklá řešit vše společně a jakožto křesťané rodiče vedli všechny své děti k víře v Boha. To mladá Janae ze začátku nechtěla akceptovat a byla velmi vzpurná. Raději trávila čas s lidmi, kteří vedli nemravné a riskantní životy! Její rodiče ji milovali, ale na otci mladé Janae bylo patrné obrovské zklamání.

Názor Janae se postupně ale měnil. Začala zjišťovat, že odešla z místa, kde byla obklopena bezpečím, pravou láskou a správnou vírou. Proto se brzy vrátila domů, kde ji matka i otec vítali s otevřenou náručí. O pár let později Janae poznala Jesse Haugera, který jako by jí byl seslán shůry. Byl vtipný, krásný a mladá dívka se do něj hned zamilovala. Stejně tak její rodina. Přijali ho jako vlastního syna a rychle se stal členem jejich početného klanu.

Na dovolené na Bahamách Jesse požádal Janae o ruku. Neváhala ani minutu a své ano řekla okamžitě. Její rodiče byli ohromeni! Otec začal ihned renovovat stodolu, aby se v ní Janae mohla vdávat. Ostatní přípravy probíhaly hladce jako po másle a všichni se začínali na blížící se svatbu těšit. Jenže těsně před svatbou skončil otec nevěsty v nemocnici! Byl na tři týdny hospitalizován a jeho stav vyžadoval nepřetržitou péči lékařů. 

Všem bylo jasné, že svatbu bohužel nestihne. Janae byla nešťastná. Jeho největším snem bylo vést svou dceru uličkou k ženichovi a následně si s ní po obřadu zatančit. Plán byl tedy jasný. Když nemohl otec nevěsty na svatbu, musí nevěsta za otcem do nemocnice! Nemocniční sestřičky pomohly Janae pro jejího tatínka připravit obrovské překvapení, ze kterého byl dojat k slzám. "Když mě uviděl, hodně se smál a plakal. Byla to velmi intimní chvíle, kterou si budu pamatovat celý svůj život," podotkla nevěsta.

Poté, co viděla štěstí v očích svého otce, mohla se vydat za svým ženichem, ke kterému ji vedli uličkou vlastní bratr a maminka. Celý obřad byl natáčený a on-line zprostředkovaný otci do nemocnice. Ten tedy svatbu sledoval na iPadu z lůžka. Svatba byla velkolepá a plná lásky i štěstí. Všichni, včetně nemocného tatínka, měli ze sňatku těchto dvou zamilovaných bezpochyby radost a Janae si svůj den nádherně užila.

Autor: Adéla Ondroušková