Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krajským autem na fotbal: manžel hejtmanky Jermanové jezdil i kodiaqem

Autor: AKu - 
17. srpna 2018
11:49

Luxusní Škoda Superb nebyla jediným služebním autem, které manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) pravidelně využíval. Podle pátečního článku serveru seznamzpravy.cz měl Jakub Pokorný více než rok k dispozici také terénní Škodu Kodiaq, kterou Středočeskému kraji zapůjčila přímo mladoboleslavská Škodovka.

I Škodu Kodiaq měl přitom Pokorný užívat jako své vlastní auto. Podle zjištění Seznam zpráv jezdil nejnovějším škodováckým SUV jak na svoji „tradiční" dvoukilometrovou cestu do práce, tak i na vzdálenější fotbalové zápasy pražské Slavie, jíž je velkým fanouškem. „Vůz Škoda Kodiaq jsme s manželkou používali zhruba rok. Všechny náklady se soukromým užíváním vozu jsme uhradili,“ potvrdil Pokorný Seznam zprávám.

Není přitom nejspíše náhodou, že volba hejtmanského páru padla právě na Kodiaq: „Mám ráda SUV. Dříve jsem měla Škodu Yetti, dnes model Kodiaq. Zamilovávám se podle reklam, auta musejí mít červenou barvu. Aktuálně se mi líbí alfy romeo a mazdy,“ svěřila se Pokorná Jermanová před rokem časopisu Svět motorů.

Hejtmanka i její manžel tvrdí, že používali auto zcela v souladu s uzavřenou smlouvou. Dohoda s krajským úřadem o používání druhého služebního auta uvádí, že „uživatel smí zapůjčit přidělené vozidlo rodinným příslušníkům. Další osoby smí řídit vozidlo pouze za mimořádných okolností spočívajících v ohrožení života nebo zdraví jeho či jiných osob nebo možnosti prodlení a za předpokladu účasti uživatele při této jízdě.“

Opozice prověří všechny smlouvy

Dohoda je však platná teprve od dubna letošního roku. Starší dohodu, podle které měla hejtmanka služební vozidla používat, kraj nezveřejnil. Prověřit všechny dokumenty kolem hejtmančina auta však nyní chce předseda kontrolního výboru kraje a opoziční zastupitel Ivo Šanc (STAN).

Předchůdci Jermanové v hejtmanském křesle přitom shodně tvrdí, že za jejich působení nepanovala tak benevolentní pravidla jako dnes. David Rath rád Seznam zprávám uvedl, že druhé služební auto si řídil sám, zatímco Zuzanu Moravčíkovou (ČSSD) měl podle jejích vlastních slov vozit manžel jen na akce v jejím blízkém okolí.

Hejtmanka spolu s manželem v pondělí oznámili, že nadále již služebním vozem jezdit nebudou. Mluvčí hejtmanství Nicol Lenertová posléze sdělila, že smlouva byla vypovězena a auto nyní stojí zaparkované na krajském úřadě. Do Jermanové se mezitím opřel šéf ANO Andrej Babiš, který prohlásil, že hejtmanka musí s půjčováním auta manželovi okamžitě přestat.

 

korytnacka1 ( 17. srpna 2018 15:47 )

ale kdě máš těpláčiky?

strejda777 ( 17. srpna 2018 14:15 )

Takový bl beček zase není. Uměl se vetřít starší dobře finančně zajištěné ženské, takže je teď v poho. Bůhví, co jí nakukal.....že by láska????

strejda777 ( 17. srpna 2018 14:12 )

No jo, ono není tak jednoduché pro postarší ženskou si udržet o 15 let mladšího manžela! Takže dělá co může! Měl by být chlapec rád, že je dobře finančně zajištěná, protože mu to jeho holičství asi moc nevydělává, když nemá ani na to aby si koupil auto!

defakto ( 17. srpna 2018 14:02 )

... Jermanová má doma h.a.j.z.l.í.k.a , který ji řídí ! Už jen to , že byl na alimentech na své vlastní dítě dlužný 80.000,- kč je ukázka jeho charakteru ! I Jermanovou jenom využíva , když se jí nabaží a přestane mít z ní užitek , bezohledně ji vymění za mladší !

hejhej ( 17. srpna 2018 12:44 )

Manžel Jermanové zneužíval její služební auto, stejně jako syn Němcové z ODS, ale o to se nesmělo moc psát. Jermanová je za ANO, tak hurá, budeme redaktoři na příkaz denně psát o tom články. Jste ubozí redaktoři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa