Pět z těchto budov je vybudováno ve 100% souladu s přírodou čtyři jsou z bambusu, tři zase umístěné naprosto mimo civilizaci a dvě nabídky jsou dokonce částečně jeskyněmi. Fascinující je také i kalifornský dům celý ze skla!

Projděte si žebříček bydlení, která byla nejvícekrát zařazena do osobních wish-listů všech uživatelů aplikace:

Najdeme tu skvosty jako třeba bambusový domek na Bali (4. místo) či starobylou vilu v Řecku (5.). Pak tu máme jeden dům ve větvích na Havaji (6.) a další eko-chatu na panenském Bali (7). V údolí Yucca v Kalifornii se schovává fascinující dům ze skla (8.) a v našem výčtu nesmí chybět ještě byt v exotické Marakéši (9.). Žebříček na desátém místě uzavírá úchvatné bydlení ve vile přímo u vody v Kotoru v Černé Hoře.

Nejlepší z nejlepšího

Co je třetím nejoblíbenějším ubytováním? Romantický srub vyrobený z bambusu jménem Farm Cabana, který se schovává v Kolumbii v Jižní Americe. Ten si uživatelé oblíbili "jen" 99,622krát. Zajímavost? U srubu najdete malou eko farmu, kde si dle libosti můžete dopřát tropické ovoce a zeleninu.

Na druhém místě je se 133,869 uloženími Hector Cave House, který si hoví na Santorini. Dům byl původně vinným sklípkem, a poctivě jej před více než 250 lety vytesali do skály.

Fanfáry pro jedničku!

Na prvním místě si trůní vila Sette Coni – Trullo Edera kousek od Bari v Itálii, kterou si lidé uložili 164,444krát! Dům s dokonalým výhledem na pobřeží zvládne 4 nocležníky. Přes den můžete odpočívat pod olivovníky, večer obdivovat dokonalý výhled a zpěv cikád.

Fotogalerie
21 fotografií