Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Textaře Horáčka nazval vekslákem. Policie chce komunistu Ondráčka stíhat

Autor: ČTK - 
15. srpna 2018
21:29

Policie ve středu odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci České televize potvrdil ČTK předseda mandátového a imunitního výboru Sněmovny Stanislav Grospič (KSČM). Ondráček ani Grospič  neřekli, kvůli čemu chce policie Ondráčka stíhat. Podle serveru Novinky.cz se případ týká Ondráčkových výroků o někdejším kandidátovi na prezidenta Michalu Horáčkovi.

Ondráček řekl na dotaz ČTK, že neví, kvůli čemu může policie žádat o jeho vydání. "Až to přijde, já se s tím seznámím," dodal. Poznamenal, že to vnímá jako předvolební boj.

Horáček podal na Ondráčka trestní oznámení v lednu kvůli tomu, že ho komunistický poslanec označil za veksláka. „Horáček je podle dostupných informací bývalý vekslák a spolupracovník StB s krycím jménem Sázkař. Takový člověk je mi ukradený. Jeho výlevy moudrostí nevyhledávám, ale dostávají se ke mně a pak na některé reaguji,“ řekl loni v prosinci Ondráček v rozhovoru.

Neúspěšný prezidentský kandidát Horáček pak kontroval tím, že během kampaně zveřejnil svoje negativní lustrační osvědčení a také spis, který na něj vedla komunistická Státní bezpečnost. „Panu Ondráčkovi musí být z těchto materiálů známo, že jsem nebyl členem KSČ, nebyl jsem politicky aktivní a spolupráci s StB jsem odmítl,“ řekl Horáček. Policie sice později vyšetřování odložila, ale podle serveru Novinky.cz státní zastupitelství policii případ vrátilo.

Horáček policii poděkoval.  „Pan Ondráček, navzdory dokumentům, které jsem zveřejnil, mě označil za “spolupracovníka StB a veksláka”. Je vidět, že lež je pořád nepřijatelná. Díky,“ uvedl Horáček.

Imunitní výbor nyní stanoví termín, kdy se žádostí o vydání bude zabývat. Mělo by to být ještě před 10. zářím, kdy začne řádná zářijová schůze Sněmovny, řekl ČTK předseda výboru Grospič.

hejhej ( 17. srpna 2018 21:28 )

Ondráček neřekl nic neznámého, Horáčk byl vekslák a sám to kdysi přiznal, tak za co chce policie Ondráčka stíhat ?????? Pravda se asi nesmí v našem " demokratickém " státě o některých říkat.

hejhej ( 17. srpna 2018 08:00 )

satanas.

Nezadat ( 16. srpna 2018 15:24 )

Každá pííííča se za pravdu vzteká.

flora ( 16. srpna 2018 11:56 )

Pan Horáček mě pobavil. Ve státě, kde není trestné házet vejce a předměty na prezidenta , pokřikovat na něj veřejně ty nejvulgárněší výrazy, ve státě, kde se řada dnešních VIP a bohatých podnikatelů se veřejně chlubí, že byli veksláci, ve státě, kde se měnilo vše a jakákoliv cizí měna , ve státě kde pan Horáček bojoval s komunismem jaksi zevnitř černými sázkami a karetním gemblerstvím a jako textař má i verš "dej si prachy do pořádný ruličky", což znamená, že musel vědět jak to s vekslem chodí,( prachy se netahaly po kapsách, ale motaly se do ruliček), tak pán si po prohraných prez. volbách stěžuje že o něm někdo řekl, že je byl vekslák Ostatní se těší na senátorské křeslo, na něj asi žádné volné nevybilo. A nejvíc někomu z jeho okolí evidentně vadí Ondráček a to že koministé jsou ve vládě. pomasta tedy musí být sladká...Fakt mě pobavil. Sranda bude, až se najde k soudu překupník, který do toho vnese jasno

willi48 ( 16. srpna 2018 08:13 )

Horáčku, ty jsi chtěl být presidentem ? Nejspíš po té funkci stále chorobně toužíš. Tak se koukej naučit český pravopis, číst tvé výblitky je opravdu utrpení. V žádném případě se nepíše "vexlák", jak píšeš na svém twitteru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa