Možná si říkáte, proč si pořizovat mobilní klimatizaci, když není tak účinná jako ta nástěnná, je hlučnější a spotřebuje víc elektřiny. Dobrých důvodů se ale najde hned několik. V první řadě je mobilní klimatizace podstatně levnější. Je ale i mnohem praktičtější. Snadno si ji podle potřeby přesunete do té místnosti, kde zrovna trávíte čas. Všechny modely totiž mají kolečka. Navíc nemusíte volat řemeslníky, přivrtávat kompresor na vnější stěnu budovy a prorážet vývod do stěny. Což může být problém například v případě, že máte byt či dům jen pronajatý.

U mobilní klimatizace zvládnete instalaci sami. Jen zastrčíte přívodní šňůru do zásuvky a hadici pro odvod teplého vzduchu vystrčíte ven z okna. Aby jím ale teplý vzduch zase neproudil zpět dovnitř, je lepší okno utěsnit speciálním pružným těsněním, které se jen nalepí na okna pomocí suchého zipu a dá se zase sundat. Počítat však musíte s tím, že v místnosti zabere nějaké to místo a je o něco hlučnější, asi jako moderní digestoř. Hravě to ale vykompenzuje úžasným pocitem ochlazení.

Prozkoumali jsme za vás aktuální nabídku všech větších prodejců a vybrali pětadvacet modelů různých značek od nejlevnějších až po ty super výkonné. Prohlédněte si je ve fotogalerii:

Fotogalerie
20 fotografií