Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda prodavačky (†49) v Liberci: Před soud míří údajná oběť (39) loupežného přepadení!

Autor: lm, ČTK - 
14. srpna 2018
12:41

Z lednové vraždy prodavačky v Liberci byl obžalován 39letý muž, který se zprvu vydával za oběť loupežného přepadení a dokonce vše oznámil na tísňovou linku. Hrozí mu až výjimečný trest. 

Vražda se stala 5. ledna v prodejně potravin v Dopravní ulici ve Vratislavicích nad Nisou. Pobodanou ženu se v prodejně snažili resuscitovat nejprve policisté, poté i zdravotníci. Po 40 minutách oživování konstatovali úmrtí.

Zraněn byl i muž, který událost nahlásil a se středně těžkým zraněním byl převezen do liberecké nemocnice, kde podstoupil operaci. Původně muž uváděl, že vietnamskou prodavačku napadl nožem neznámý útočník, a když se ji snažil bránit, tak napadl i jeho. Po útoku měl, podle jeho tvrzení, pachatel ještě s jedním mužem, který čekal před prodejnou, utéct přes protilehlý most. Zraněný muž dal policistům i částečný popis údajných pachatelů.

Po několika málo dnech ale nastal zvrat a policisté zjistili, že 39letý muž není obětí, nýbrž pachatelem brutálního činu. Státní zastupitelství ho po několikaměsíčním vyšetřování obžalovalo a případ tak zamíří k soudu. „Na začátku července jsme podali návrh na obžalobu a 10. července byl muž obžalován za trestný čin vraždy, kterou spáchal zvlášť surovým způsobem a s loupežným motivem. Hrozí mu až výjimečný trest odnětí svobody,“ potvrdila serveru Novinky.cz mluvčí policie Vlasta Suchánková. První soudní stání by se mělo uskutečnit 25. září.

Muž je z Liberecka a v minulosti byl trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost. Motivem k činu měla být tíživá finanční situace obviněného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání