Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krejčíř ve vězení ovládl pašerácké cesty: „Celé je to spiknutí!“ hlásil z cely do rádia

Autor: msj - 
14. srpna 2018
09:51

Odsouzený zločinec Radovan Krejčíř si ve vězení způsobil další problém. Díky svým kontaktům v podsvětí se mu podařilo do cely propašovat kontraband. Měl v plánu spojit se telefonicky s médii. Rozhovor odvysílalo Talk Radio 702.

Mluvčí nápravných zařízení, Singabakho Nxumalo, řekl pro TimesLIVE, že ve věznici Leeuwkop došlo k značnému narušení bezpečnostního protokolu, který umožnil, aby došlo k interview pro média. Byl to právě český uprchlík Radovan Krejčíř, který dal rozhovor Talk Radio 702.

Opět si stěžoval, že celý jeho pobyt za mřížemi je jedno velké spiknutí. Prvním impulsem byla platba dvou a půl milionu, které Krejčíř zaplatil synovi vysokého politika v roce 2011.

Za peníze měl získat dokumenty k poskytnutí azylu. K tomu ovšem nedošlo a někteří lidé včetně policie ho údajně „křivě usvědčili“ ze zločinu, který nevykonal. V srpnu 2015 byl Krejčíř odsouzen za únos a pokus o vraždu.

Došlo k narušení bezpečnostního protokolu. Do cely vězně se dostal mobilní telefon včetně SIM karty. Tyto předměty jsou označeny jako kontraband a nejsou v nápravných zařízeních povoleny,“ řekl Nxumalo pro TimesLIVE.

Celá záležitost se nyní bude ještě prošetřovat. Věznice bude také kontaktovat Talk Radio 702, které odvysílalo rozhovor.

spania ( 14. srpna 2018 13:25 )

Máte to dneska nějaký rozesraný,nejdou vkládat komentáře,ani když to napíšu znovu.

ellenic ( 14. srpna 2018 12:52 )

Jen ať si ho tam nechají a řádně ohlídají . Takový člověk nepatří do slušné společnosti. Někteří ze zbohatlíků přišli k velkému jmění ne právě čistým způsobem. Divila bych se, kdyby tenhle tvrdil, že si na vše vydělal svýma "čistýma" rukama. Nedivím se, že se mu nelíbí ve vězení a hledá kličky, jak se dostat ven. Takhle za mřížemi si těch milionů moc neužije .

pajato73 ( 14. srpna 2018 12:08 )

presne tak, at tam zustane a treba shnije! On taky nikoho nelitoval a bylo mu jedno, jak a co s lidma bude... tak at je rad ze tam ma co zrat a ze mu netece na hlavu!

moudivlacek ( 14. srpna 2018 10:05 )

Hlavně toho k.indla litujte že má v JAR nelidské podmínky a usilujte o jeho vydání do ČR, aby si u nás ve vězení odpočinul. Daňový poplatník to zaplatí a tenhle profesionální zločinec se bude ještě smát, jak nás tady všechny oblafnul.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání