Ha Thanh Špetlíková má za sebou první velkou roli, ve které se ale vůbec necítila. „Naštěstí jsem mohla s režisérem Zdeňkem Viktorou konzultovat scénář a ovlivňovat vietnamské reálie, takže začínala jsem se cítit čím dál bezpečněji,“ přiznala herečka.

„Upozorňovala jsem třeba na situace, v nichž by se Vietnamec určitě nezachoval tak, jak bylo napsáno, konzultovala jsem s kostýmní výtvarnicí Klárou Syrůčkovou, mluvila jsem do celé vizuální podoby filmu, protože nám šlo o to, aby to bylo co nejautentičtější,“ prozradila Ha Thanh.

Na place, kde představovala policistku, si zahrála po boku Davida Novotného (49) a oba si před kamerou i mimo ni užili spousty legrace. „Využívali jsme hlavně takové vtipy, které už natolik známe, že se z nich stala klišé: ‚Co jíte? Kočky? Psy?‘ Nebo: ,Vypadáte všichni stejně‘,“ přiznala herečka s tím, že nejvíc se s kolegou Novotným smáli rasistickým vtipům.

Ač má Špetlíková velmi blízko ke své rodině, která ji také doprovodila na středeční premiéru filmu Miss Hanoi, k Vietnamcům má spousty výtek. „Ta komunita má své dobré i špatné stránky. Dobré je, že si hodně pomáhají. Bohužel je nás tu ale stále málo, máme všichni společné známé a tím se tak vytváří maloměštácké smýšlení. Svět, ve kterém se všichni porovnávají a předhání v pokryteckých záležitostech typu, kdo má jaké auto a značkové oblečení,“ vysvětlila iDnes.cz půvabná Vietnamka.

VIDEO: Rasistické fórky o Vietnamcích jsem vymýšlela já! Ha Thanh Špetlíková o filmu Miss Hanoi

Fotogalerie
19 fotografií