Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drsná nehoda Čechů v Chorvatsku: Třikrát přes střechu, pak peklo v nemocnici, popsala Nikola

10. srpna 2018
12:36

Češka Nikola vyrazila s přítelem na dovolenou do Chorvatska. Když se vraceli domů, narazil do nich zezadu řidič. Následoval karambol, který vyústil ve vážnou autonehodu. Českému páru nejdříve nikdo nepomáhal, ale pak přispěchali na záchranu Slováci. Příběh Češky však nekončí převozem do nemocnice. Tam peklo, které v dovolenkové destinaci zažila, teprve začalo…

Až když se nám stane něco ošklivého, tehdy si uvědomíme, jak si vážíme svého života,“ začala své vyprávění na sociální síti Nikola. „Tímto jsem si prošla v sobotu 04. 08. 2018. Vraceli jsme se domů z dovolené z Chorvatska, už jsme se nemohli dočkat, až budeme doma s rodinou a našimi hafany. Právě jsme se blížili na dálnici k platidlům u Záhřebu, když se začala tvořit kolona, a tak jsme zastavili jako ostatní před námi, přítel chtěl dát varovky a já se instinktivně chtěla otočit, zda i auta za námi brzdí. To bylo to poslední, co si pamatuji...,“ pokračuje o nehodě.

Následoval náraz a rána, po nichž se jejich auto otočilo třikrát přes střechu. „Pamatuji si jen, jak se kutálíme a jak se snažím něčeho chytit. Auto se zastavilo na levém boku. Žiju! První, co mě napadlo, bylo, zda i přítel žije, když jsem slyšela, jak říká nachraptělým hlasem lásko, jsi v pohodě?! “ spadl mi kámen ze srdce,“ přiznala Nikola. Až po nějakém čase přispěchali muži ze Slovenska, kteří rozbili přední okno a pomohli páru ven. Podle Češky se spousta lidí jen koukala, co se děje a jejich osud jim byl lhostejný.

Zatímco čekali na záchranáře, pomáhala Nikole další rodačka z Česka. „Mezitím mi jedna milá paní Češka dávala první pomoc, moc bych se jí chtěla poděkovat, ale bohužel na ni nemáme kontakt tak, jako na ty muže. Třeba se to ale případným sdílením dostane až k ní. Opravdu jí jsem moc vděčná," napsala s tím, že doufá, že díky sdílení příspěvku se s ní možná ještě setká. Po převozu do nemocnice však následovalo další peklo. Vybavení a péče v nemocnici byly tristní.

Tak já přežiju tak hroznou nehodu, vylezu z auta po svých a pak umřu někde v nemocnici, která je 100 let za opicema?...potom vás odvezou někam za plentu, kde vás nechají 4 hodiny ležet, nikdo si vás absolutně nevšímá. Nevíte, co s vámi je, zda máte něco zlomeného, nebo nějaké vnitřní krvácení, podle toho hematomu, co se vám udělal na boku,“ informovala veřejnost rozhořčeně Nikola.  

Několikrát jsem si řekla o léky na bolest, ale většinou mě jen ignorovali. Po 5 hodinách se za mnou dostal přítel, můžu říct, že jsem snad ještě nebyla šťastnější, když jsem konečně sama v cizím prostředí viděla známou tvář. Teprve tehdy jsem se dočkala léků tišící bolest a své dg. Posunutá krční páteř, naražená klíční kost, rameno, žebra a loket. Nějaké odřeniny, řezné rány, modřiny a popáleniny. Neváhala jsem ani minutu a i přes protesty jsem podepsala revers,“ uzavřela své vyprávění Češka. Její příběh sdílelo přes 6 tisíc lidí.

boralice5 ( 19. prosince 2018 11:24 )

Já mám zkušenost příšernou ze soukromé nemocnice v Šibeniku. Nechali mě na chodbě v bolestech záchvatu slinivky dvě hodiny, než kamarádka vybrala v bankomatu v přepočtu 10 tisíc českých korun a zaplatila za provedená vyšetření a následnou 1 denní hospitalitaci. Měla jsem cestovní připojištění, ale to platí jen pro státní nemocnice, což jsem netušila, a z Vodice mi zavolali sanitku a odvezli do nejbližšího Šibeniku. Špitál jak za krále klacka, špína, otlucene zdi, na WC díra ve stropu na půdu. Šílené. Ležela jsem tam 20 hodin na kapackach v 10luzkovem pokoji na přistýlce. Je to asi 6 let. Pojišťovna to proplatila následně, ale v ten moment musite zaplatit. Jinak vás nechají zdechnout na chodbě.

koko365 ( 22. srpna 2018 18:26 )

Jako svědek celé události by jsem rád uvedl situaci na pravou míru, po týdnu dovolené jsme se vraceli domů, již jseme měli za sebou 450 km, okolo poledne začínala doprava na dálnici pořádně houstnout, jízda v levém pruhu znamenala pro řidiče riziko, jelikož se každou chvíli někdo z pomalého pruhu rozhodl pro předjíždění a bez ohledu a pardonu vjel do rychlého a rozjetá auta musela brzdit. Tudíž byla potřeba dodržovat řádný odstup od aut jedoucí před vámi a zároveň být celou dobu maximálně ve střehu což bylo únavné. V tu chvíli se na náš vůz začal lepit Renault Kadjar s českou poznávací značkou skoro vůbec nedodržoval odstup a já v rámci bezpečnosti mého dítěte zajel do pomalejšího pruhu a čekal že Renault pojede v rychlém pruhu kupředu, bohužel jsem ho měl stále v patách i v tom Pomalém snížil jsem rychlost Renault mě konečně předjel a zmizel vepředu. A my jsme mohli pokračovat, za několik kilometrů jsme se dostali do kolony kde bylo převrácené auto s českými značkami a slečnu ležící na zádech s bílým hadrem na čele a Raušanku nebo Němku jak na druhém straně sedí a krvácí z nosu. Naštěstí v tu chvíli dorazila na místo sanitka s lékařem na místě byla již policie. Nezkušenost a bezohledná jízda udělala své jak slečna píše nepustili ani varovná světla prostě se na někoho lepily, museli rychle brzdit a nikdo za nimi také pospíchl...

arne100 ( 20. srpna 2018 15:56 )

Měla si ta koza užívat dovolenou v Česku.Kde je spousty míst kam by se mohlo jet.Jednže by se nemohla po dovolené chlubit Chorvatskem.Já ji nelituji.Otázka by byla jestli vůbec byly pojištěny na dovolenou o tom se nezmiňuje.Asi ne tak se nemůže divit.

jasnovidec01 ( 20. srpna 2018 13:17 )

lucio1:.....ty prase !!!smrkat do moře múže jen dobytek, taky to děláš u nás v ČR na koupališti????jaké sračky do moře ???tam mají kanalizaci jako všude jinde co tady p.i.n.d.á.š za nesmysl ty k.rá.vo jezdím taml éta ,ale chorvati se k turistům chovají tak jak si někteří turisti zaslouží.na hrubý pytel hrubá záplata .nazdar bazar ..

gejza22 ( 11. srpna 2018 00:53 )

A Jaké máme nemocnice u nás? Třeba Příbramska Nebo Teplická. ..to jsou katastrofy. ...Tak nekrytizujte cizinu, Nebo radĕji zůstaňte doma seďet na ***i

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání