Na zastávce v plzeňské části Doubravka se zraněný muž objevil po páté hodině ranní. Ženu, která tam čekala na trolejbus, poprosil o zavolání sanitky. Když přijeli záchranáři, poskytli mu prvotní ošetření a okamžitě požádali o přílet lékařského vrtulníku.

Zraněného jsme převáželi na velké parkoviště u obchodního centra na Rokycanské třídě, kde přistál vrtulník. Tam jsme pacienta předali posádce letecké záchranné služby. Ta jej převezla na popáleninové centrum v Praze,“ uvedl Martin Brejcha ze Záchranné služby Plzeňského kraje pro iDnes.cz.

Policisté zatím také nevědí, co se popálenému stalo. Vše ale nasvědčuje tomu, že ho zranil silný elektrický výboj. Kdy a kde se tak stalo, ale není jasné. Muž na zastávku dotlačil jízdní kolo. Zda se mu úraz stal na něm, se také neví. Vzhledem ke zdravotnímu stavu nebyl muž schopný výslechu.

Stanice městské dopravy není místem, kde k úrazu elektrickým proudem došlo,“ potvrdili policejní mluvčí Veronika Hokrová i mluvčí záchranky Martin Brejcha. Dokud se muž nezotaví, nebude jeho záhada rozluštěna. Dotyčný měl štěstí, že popálení přežil.