Zda si střihnou přátelák, nebo půjde o tvrdou nesmlouvavou bitvu, které se svádějí v sedmém finále Stanley Cupu, se teprve uvidí. Jasné je, že ve hře je hodně! Dvě děti, řada nemovitostí a miliony na kontě...

Kdo první řekl slůvko: Končím? Kdy se definitivně rozhodli: Jdeme od sebe? Jak teď budou vychovávat syny Matyáše (6) a Adama (3)? Jak si vypořádají majetek?

VIDEO: Rozchod Vondráčkové s Plekancem: Láska jim páchala bolest!

Video
Video se připravuje ...

Rozchod Vondráčkové s Plekancem: Láska jim páchala bolest! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Po krachu manželství, do něhož vstoupili 17. června 2011 v kapli svaté Kláry v Troji, zůstala spousta otázek. Paradoxně nejsnazší je zřejmě odpověď na tu poslední, v níž jde o 4 byty, 1 dům a 380 milionů korun. Ano, právě takovou sumu Plekanec od roku 2011 vydělal hokejem v NHL a přinesl do společného rodinného rozpočtu. Jedná se už přitom o čistý výdělek po odečtení daní, které v Montrealu činí drsných 53 procent.

„Pokud pár nemá majetkové vypořádání ošetřené předmanželskou smlouvou, dochází k rozdělení majetku podle zákona, a to tak, že se dělí napůl vše, co manželé nabyli za trvání manželství. S výjimkou darů nebo dědictví,“ řekl Blesku advokát Jan Černý.

Čistě teoreticky by tak devítinásobná stříbrná Slavice mohla inkasovat až 190 milionů korun, i když po odečtení životní režie za uplynulých sedm let a dalších výdajů by byla částka samozřejmě nižší.

Během společného soužití si navíc hvězdný pár pořídil dva byty v Kladně a jeden v Praze-Kavčích horách. Tady trávili většinu času, když přiletěli ze zámoří, tady měli zázemí. Všechny nemovitosti jsou napsané na Plekance, ale pokud s Luckou neuzavřeli zvláštní smlouvu, budou si vše porcovat fifty fifty. Naopak Plekancův dům v Kladně a stavební parcela i byt Vondráčkové na pražském Novém Městě do dělení majetku zahrnuty nebudou...

Nemovitosti Plekance
*Byt v Praze-Kavčích horách – novostavba, nákup po svatbě
*Byt v Kladně-Kročehlavech – starší panelák, nákup po svatbě
*Byt v Kladně-Kročehlavech – novostavba, nákup po svatbě
*Dům v Kladně – poloviční podíl, pořídil před svatbou
*Parcela v Rozdělově – pořídil před svatbou

Nemovitost Vondráčkové
*Byt v Praze-Novém Městě – činžák, pořídila před svatbou

Fotogalerie
56 fotografií