Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition přináší hráčům možnost chopit se role psykera vedoucího tým vesmírných mariňáků složených výhradně z terminátorů – obrněných vraždících strojů. Pokud jste fandové Warhammeru 40K, budete slintat blahem. K látce a licenci je přistupováno s umem a citem. Hra je velmi temná a atmosférická.

Jde o týmovou střílečku, kterou můžete hrát sami v příběhové kampani nebo online a ve speciálních misích s kamarády. Rozhodně se vyplatí přizvat další hráče, protože umělá inteligence vašich spolubojovníků je tristní. Sice jim můžete zadávat jednoduché úkoly, ale často se zasekávají v prostředí nebo vám překážejí v cestě.

Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vaším úkolem je splnit jednoduché úkoly a likvidovat Genolupiče – kult rasy Tyranidů, která by vás nejraději roztrhala na kusy a využila pro své pokusy. Naštěstí jste po zuby ozbrojeni a postupem času získáte silnější zbraně a výbavu. Nechybí ani meče, rotační kulomety nebo klasické boltery. Právě to, jak si můžete postavy upravovat, patří k nejsilnějším stránkám hry.

Samotná akce je dosti frenetická a krvavá. A to je dobře. Likvidace Tyranidů je zábava. Ti, co mají rádi řežbu, si přijdou na své. Na druhou stranu se ke konci hry již dostavuje monotónnost. Hru shazují taktéž technické problémy. Framerate je nestabilní, textury doskakují a mizí, fyzika hapruje atd. Alespoň, že vizuální stránka je v pořádku, i když nejde o top.

Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Space Hulk: Deathwing Enhanced Edition je vylepšenou verzí proto, že nabízí jednu novou třídu bojovníka kaplana, více úprav, nové zbraně atd. Jde tedy o vylepšení, ale spíše menšího rázu. Tuto hru si lze užít i přes nemalé množství jejích chyb, ale je zapotřebí jedna věc – musíte být fandové Warhammeru 40K, jinak vám nemá tento titul co dát. Takže: Za císaře!

Fotogalerie
20 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 60 %

Plusy:
Pro fandy paráda
Hutná atmosféra Warhammeru 40K
Řežba, jak se patří
Úpravy terminátorů

Minusy:
Plné technických problémů
Po čase monotónní
Umělá inteligence spolubojovníků

 

Infobox
Datum vydání: 28. květen 2018
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro)
Cena: 1099 Kč
Výrobce: Headcannon a PagodaWest Games
Vydavatel: Focus Home Interactive
Distributor v ČR: Comgad
Jazyk: AJ